• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φανταστική 5η θέση για τον Σίσση!
«Δεν μπορούσα να δω τίποτα!!»
Νέα 22/05/2012 - 11:52

Ο Ελληνο-Αυστραλός Θανάσης Σίσσης, έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα στην πίστα του Le Mans– σε μια πίστα που δεν ήξερε καθόλου – και κατάφερε να πλασαριστεί στην φανταστική 5η θέση! Σε πολύ δύσκολες και ύπουλες συνθήκες, ο αναβάτης της Red Bull KTM Ajo έδειξε μεγάλη ωριμότητα και οδηγική ικανότητα, προσθέτοντας ακόμα μια τρομερή εμφάνιση στο φετινό Πρωτάθλημα, μετά την 7η θέση του στο Κατάρ! Το σχετικό ρεπορτάζ - μετά από το πρώτοδικόμας την Κυριακή - έγινε από το motogp.com το επίσημο site της DORNA, που με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζει τη νέα αξία που γεννιέται στα Grand Prix, τον "δικό μας" Θανάση, που ακόμη κοκκινίζει κάθε φορά που μια κάμερα ή ένας δημοσιογράφος του ζητάει πληροφορίες για την απόδοσή του! Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας εξήγησε ότι αυτό που βλέπαμε να κρέμεται στο κάτω αριστερά μέρος του φέρινγκ ήταν μια πλαστική ταινία, την οποία είχαν βάλει - για κάποιο λόγο που δεν ξέρει - οι μηχανικοί του. Επίσης μας είπε ότι η ομάδα του είναι πολύ χαρούμενη με την μέχρι τώρα απόδοσή του στους αγώνες, στην πρώτη του χρονιά στα Grand Prix. 

 

«Ήταν πραγματικά δύσκολα, διότι η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη, έκανε κρύο και δεν μπορούσα να δω τίποτα!», σχολίασε ο 16χρονος Έλληνας. «Στην αρχή του αγώνα προσπάθησα να μείνω πίσω από τον Sandro. Το κατάφερα αλλά μετά έκανα ένα μεγάλο λάθος και έχασα χρόνο. Στην συνέχεια έμεινα μόνος μου και έθεσα τον δικό μου ρυθμό».

 

«Όταν με πέρασε ο Rins, έμεινα μαζί του και στην συνέχεια δεν μπορούσα να δω τίποτα, νομίζω ήταν 10 γύρους πριν το τέλος. Ως εκ τούτου, μείωσα ταχύτητα και ο Antonelli με πέρασε… τερμάτισα 5ος και ήμουν πολύ χαρούμενος... Ήταν πραγματικά πολύ ωραία!»

 

Μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούσαν, ο Σίσσης πρόσθεσε: «Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και επιπλέον δεν μπορούσα να δω μέσα από την ζελατίνα μου. Οδηγούσα σε όλη την ευθεία με το κεφάλι μου ψηλά ώστε να βλέπω!! Αν και έχω τερματίσει 5ος στο παρελθόν, δεν το έχω κάνει για τόσο μεγάλο διάστημα στον αγώνα! Σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα, η 5η θέση είναι πολύ καλή!»

 

Mε την επίδοσή του αυτή ανέβηκε στην 4η θέση της σχετικής βαθμολογίας για τον Τίτλο Rookie Of The Year: 

1 FENATI Romano ITA 45, 

2 RINS Alex SPA 44, 

3 ANTONELLI Niccolò ITA 31, 

4 ΣΙΣΣΗΣ Θανάσης AUS 23, 

5 TECHER Alan FRA 15, 

6 MORENO Ivan SPA 10, 

7 BINDER Brad RSA 5.

Επόμενο άρθρο »

Julian Simon: Ο ήρωας του Le Mans!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Φωτογραφικό Αφιέρωμα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα