• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Suzuki επιστρέφει το 2014 με Ι4 μοτέρ!
Εν σειρά – όπως GSX-R – o κινητήρας!
Νέα 22/05/2012 - 23:21

Το αμερικανικό περιοδικό Cycle World αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και με βάση αυτές και τον ήχο, έκανε ορισμένα σχόλια για την επιστροφή της Suzuki στο MotoGP το 2014. 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν λίγες μέρες στην πίστα Sugo Circuit στην Ιαπωνία.

 

Από τις φωτογραφίες συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για Ιnline-Four (Ι4) κινητήρα, όπως των GSX-R! Αυτό σημαίνει ότι η Suzuki αφήνει πίσω το V-4 των GSV-Rμε τις οποίες συμμετείχε στο MotoGP σε όλη την τετράχρονη εποχή. Από το μήκος των εξατμίσεων – αλλά και από τον ήχο που άκουσαν οι κατάσκοποι – συμπεραίνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείται στροφαλοφόρος τύπου “crossplane”, όπως δηλαδή αυτός της Yamaha!

 

Τα υπόλοιπα φαίνονται τα κλασικά για MotoGP, με κορυφαίες δαγκάνες Brembo (καλύτερες από αυτές του Crutchlow), βέβαια carbon δίσκοι, αναρτήσεις Öhlins και σαφώς φέρινγκ από ανθρακονήματα.

Από κει και πέρα διακρίνεται ότι η θέση οδήγησης είναι πολύ μπροστά και ότι το μπλοκ των κυλίνδρων έχει μεγάλη κλίση προς τα μπροστά. Με την Suzuki να είναι γνωστή για τις πολλές εφαρμογές των πρωτότυπων που κατασκευάζει, ίσως αυτή η μοτοσυκλέτα να βοηθήσει την επόμενη γενιά GSX-R, αλλά και να αποτελέσει τη βάση για μια τύπου CRT μοτοσυκλέτα, που θα πωλείται στις ενδιαφερόμενες ομάδες.

 

Επόμενο άρθρο »

H Alessandra Stoner στο Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans, ο απολογισμός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα