• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UK: Rossi – Hayden βάζουν θεμέλια για νίκη
Οι δύο της Ducati σαφώς ταχύτεροι στο βρεγμένο
Νέα 15/06/2012 - 14:02

Η πίστα του Silverstone είναι η μεγαλύτερη του Πρωταθλήματος, από τις γρηγορότερες σε ΜΩΤ και από τις πιο επιρρεπείς σε βροχερό καιρό. 

Το ξεκίνημα του 6ου γύρου της φετινής χρονιάς έγινε με τη θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου, με την πίστα βρεγμένη και την βροχή που έπεφτε από το πρωί να έχει σταματήσει. Ο Valentino Rossi από τον 1ο του γύρο πήρε την 1η θέση και την κράτησε σχεδόν ως το τέλος, όταν ο Stoner πέρασε μπροστά. Μετά ήρθε η σειρά του Hayden, αλλά ο “γιατρός” είπε την τελευταία του λέξη στον τελευταίο του γύρο, όταν ξαναπέρασε 1ος, για να αποδείξει ότι στο βρεγμένο, που οι διαφορές των μοτοσυκλετών ισοσκελίζονται, έχει το ρυθμό να διεκδικεί τη νίκη.

Ο Nicky Hayden επιβεβαίωσε το ότι η Ducati μπορεί να τα καταφέρνει πολύ καλά στο να ζεστάνει τα λάστιχα βροχής και έμεινε τελικά 2ος με διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Ο Andrea Dovizioso με την δορυφορική Yamaha Tech 3 σημείωσε την υψηλότερη τελική με 304.2 χλμ/ώρα και τον 3ο καλύτερο χρόνο, έστω με αρκετή διαφορά από τους δύο της “κόκκινης” ομάδας.

Ο Casey Stoner και η Honda RC213V έμειναν στην 4η θέση, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω. Ο Cal Crutchlow με την άλλη δορυφορική Μ1, δεν είναι πολύ ευχαριστημένος που μέσα στην πατρίδα του έχασε από τον ομόσταυλό του και είνια σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον κορυφή.

Ο Stefan Bradl συνέχισε τις θετικές του εμφανίσεις, ειδικά στο βρεγμένο, κερδίζοντας τον Dani Pedrosa που δεν βρήκε την αίσθηση που ήθελε στη βροχή.

Αντίστοιχα πίσω έμεινε ο Jorge Lorenzo που συνήθως είναι δυνατός σε τέτοιες συνθήκες. Bautista & Barbera, έκλεισαν τη δεκάδα, μπροστά από τον Spies, που είχε μια πτώση (στην ίδια στροφή λίγο αργότερα έπεσε ο Bautista) στην Stowe.

Στις CRT μοτοσυκλέτες και πάλι ο Randy De Puniet έδειξε το δρόμο στην 12η θέση, ελάχιστα μπροστά από τον Mattia Pasini.

O Karel Abraham τελικά δεν πήρε μέρος στις ΕΔ1, σε μια προσπάθεια να προλάβει ενδεχόμενο μεγαλύτερο τραυματισμό, στο ήδη σπασμένο του χέρι.

Η πίστα άρχισε να στεγνώνει στη διάρκεια των δοκιμών της Moto2, οπότε αν το απόγευμα στεγνώσει τελείως, ενδέχεται να δούμε σε δράση τον Τσέχο.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές, στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP κοντά στους Riders for Health

« Προηγούμενο άρθρο

UK Moto3 ΕΔ1: Φοβερός ο Σίσσης στο βρεγμένο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα