• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner – Lorenzo ισοφαρίζουν τον Biaggi!
Από 42 νίκες και για τους τρεις στην μεγάλη κατηγορία
Νέα 22/06/2012 - 15:38

Με την νίκη του στο Βρετανικό GP, ο Jorge Lorenzo ισοφάρισε τις 42 νίκες που έχει ο Casey Stoner στο ενεργητικό του! Τις ίδιες ακριβώς νίκες έχει και ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος SBK, Max Biaggi, καθώς και άλλοι εφτά συνολικά οδηγοί, σε ένα διάστημα πάνω από 60 χρόνια!!

 

Απόλυτος κυρίαρχος είναι ο θρυλικός Giacomo Agostini, με 122 νίκες, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Valentino Rossi με 105 συνολικά… κοιτώντας τις γενιές των αναβατών, είναι ξεκάθαρο ότι το τελευταίο (χρονικά) γκρουπ είναι πράγματι εντυπωσιακό: οι Stoner, Lorenzo και Rossi έχουν κερδίσει μαζί 189 φορές, ενώ την δεκαετία του ’90, οι Doohan, Schwantz και Rainey είχαν 127, ή πιο πίσω, στην δεκαετία του ’80, οι Lawson, Spencer και Gardner είχαν μόλις 76!

 

Πάντως, το καλύτερο γκρουπ όλων των εποχών παραμένει αυτό με τους Agostini, Hailwood και Read, οι οποίοι έχουν κερδίσει τον εκπληκτικό αριθμό των 250 νικών κατά την διάρκεια των ’60 και ’70!

 

Βέβαια, τέτοιου είδους συγκρίσεις είναι πάντοτε ριψοκίνδυνες, καθώς ενώ στην σύγχρονη εποχή του MotoGP, το ημερολόγιο περιλαμβάνει πιο πολλούς αγώνες σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, εν τούτοις οι αναβάτες δεν ανταγωνίζονται πια σε διαφορετικές κατηγορίες τα Σ/Κ, έχοντας την δυνατότητα να κερδίσουν μόνον έναν αγώνα ανά γύρο…

 

Επόμενο άρθρο »

WDW 2012!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Classic Corners!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα