• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το MotoGP στο Assen!
O πρώτος από 3 συνεχόμενους αγώνες!
Νέα 26/06/2012 - 12:00

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, το κορυφαίο Πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας, επιστρέφει στην Ολλανδία, σε μια πίστα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας! Άλλωστε, πρόκειται για την μοναδική πίστα στην οποία διεξάγεται αδιαλείπτως αγώνας GP, από τότε που ο θεσμός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θεσπίστηκε το 1949!

 

Τα συναισθήματα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Jorge Lorenzo, θα είναι σίγουρα ανάμεικτα από τον περσινό γύρο, καθώς είχε βγει εκτός από τον αδικοχαμένο Marco Simoncelli, πάνω στην San Carlo Honda Gresini μοτοσυκλέτα του. Παρ’ όλα αυτά, ο Jorge κατάφερε να ορθοποδήσει και να αγωνιστεί για να τερματίσει εν τέλει στην 6η θέση. Φέτος ο Ισπανός, ο οποίος έχει εδραιωθεί στην κορυφή με 25 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, θα στοχεύσει στην 1η θέση, έτσι ώστε να καταφέρει την 43η νίκη του στο Πρωτάθλημα και να ξεπεράσει τόσο τον Stoner, όσο και τον Biaggi στην λίστα με τους οδηγούς και τις περισσότερες νίκες!

 

Από την άλλη ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Casey Stoner, ευελπιστεί ότι το πρόβλημα με το chattering που τον ταλαιπωρεί από την αρχή της χρονιάς, θα εξαλειφθεί και θα είναι σε θέση να μειώσει την διαφορά από τον Jorge, στην μάχη για τον φετινό τίτλο. Παράλληλα, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν το πρόβλημα με το νέο ελαστικό που είχαν στο Silverstone, θα συνεχιστεί και στην Ολλανδία! Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Dani Pedrosa, έχει μόλις 14 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταυλό του και θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις καλές φετινές εμφανίσεις του, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι δεν είχε αγωνιστεί στο Assen λόγω τραυματισμού.

 

Μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο Silverstone, μέσα στην πατρίδα του, όταν ο Cal Crutchlow παρά το τραυματισμένο του χέρι κατάφερε από το τέλος να σκαρφαλώσει στην 6η θέση, οδηγώντας ταχύτατα την M1 του, ο Βρετανός της Tech 3 θα κοιτάξει να μεγαλώσει την διαφορά του στην σκληρή μάχη για την 4η θέση. Βέβαια, ο τραυματισμός εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Crutchlow, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να μειώνει στο ελάχιστο τον φρενήρη ρυθμό του Βρετανού στον προηγούμενο αγώνα! Ο ομόσταυλός του, Andrea Dovizioso, θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα το αποτέλεσμα στο Silverstone – όπου και έπεσε – και να ριχτεί με ανανεωμένο πάθος στην μάχη για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία.

 

Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για το δίδυμο της Ducati στην Αγγλία και αυτό ακριβώς θα θελήσουν να διορθώσουν στον επόμενο γύρο στο Assen. Ο Hayden ελπίζει ότι τα ελαστικά του θα διαρκέσουν για όλον τον αγώνα, ενώ ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, ο οποίος δήλωσε ότι του αρέσει εξαιρετικά η πίστα στην Ολλανδία, θα προσπαθήσει να μας δείξει λίγο από τον ελπιδοφόρο ρυθμό του στην Καταλονία.

 

Τον πολύ καλό του ρυθμό θα θέλει να διατηρήσει ο Alvaro Bautista, ο οποίος εντυπωσίασε στο Silverstone, κατακτώντας την pole position και τερματίζοντας στην εξαιρετική 4η θέση με την δορυφορική του Honda. Ακόμα ένα βήμα εμπρός, στην μέχρι τώρα πολύ καλή του rookie χρονιά, θέλει να κάνει ο Stefan Bradl στην πίστα του Assen, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο δάχτυλό του.

 

Η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει υπέρ του Ben Spies, ο οποίος μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα, έδειξε το πολύ καλό του πρόσωπο στην Αγγλία και θα θέλει οπωσδήποτε να επαναλάβει το περσινό του θρίαμβο στο Assen, όταν και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο MotoGP! Τέλος, ο Barbera θα κοιτάξει να ξεπεράσει τα προβλήματα με τα ελαστικά που αντιμετώπισε στον προηγούμενο αγώνα, ενώ ο Karel Abraham – όπως όλα δείχνουν – θα πάρει την θέση του στην γραμμή εκκίνησης, αφού έχασε το Βρετανικό GP εξαιτίας τραυματισμού…

 

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Θέλουμε την νίκη στο Assen!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Cal Crutchlow

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα