• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πέθανε ο Sergio Pininfarina
"Εφυγε" σε ηλικία 85 ετών ο διάσημος σχεδιαστής...
Νέα 03/07/2012 - 22:03

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων, SergioPininfarina, σε ηλικία 85 ετών έπειτα από ασθένεια, όπως ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 

Είχε γεννηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας στις 8 Σεπτεμβρίου του 1926, ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου του 2005 είχε χρισθεί από τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Τσιάμπι, εφ’ όρου ζωής βουλευτής! Ο Sergio διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια τον ομώνυμο όμιλο Pininfarina, ενώ ένα από τα διασημότερά του μοντέλα είναι αναμφίβολα η Ferrari Testarossa (φωτ.1)!

 

Επίτιμος πρόεδρος του ομίλου, είχε παραχωρήσει την διεύθυνση στον γιο του Andrea, ο οποίος σκοτώθηκε πριν σχεδόν 4 χρόνια (Αύγουστος του 2008), όταν ενώ οδηγούσε την Bέσπα του… ένας ηλικιωμένος οδηγός δεν τον πρόσεξε και το μοιραίο συνέβη.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Ιταλός σχεδιαστής είχε κάνει και το προσχέδιο για την Morbidelli V8 (φωτ.2), μια μοτοσυκλέτα που δεν βρίσκεται πια στην παραγωγή, ενώ ο οίκος Pininfarina έχει σχεδιάσει με τεράστια επιτυχία πολλά οχήματα - κυρίως Ferrari - σε στεριά και τη θάλασσα, αλλά και άλλα χρηστικά αντικείμενα. 

Ο κόσμος του βιομηχανικού design είναι σαφώς φτωχότερος... 

 

Επόμενο άρθρο »

Assen: Φωτογραφικό Αφιέρωμα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Guareschi: Θέλουμε ο νέος κινητήρας να δουλέψει!

Χορηγοί