• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 8ο Γύρο!
Νέα 05/07/2012 - 15:48

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για να δείτε με άλλο μάτι τον επερχόμενο αγώνα Πρωταθλήματος!

 

140Τόσους βαθμούς έχουν συγκεντρώσει οι Stoner Lorenzo! Είναι αξιοσημείωτο, ότι τέτοια εποχή πέρυσι, ο Casey είχε συγκεντρώσει 4 λιγότερους βαθμούς στην πορεία του προς τον Παγκόσμιο Τίτλο!

 

49 χρόνιαΤην ημέρα των κατατακτηρίων στην Γερμανία, θα έχουν συμπληρωθεί 49 χρόνια από τότε που ο FumioIto χάρισε στην Yamaha την πρώτη της νίκη στα GP! Ήταν το 1963 στο Βελγικό GP στην κατηγορία 250cc!

 

43H νίκη του Caseyστο Assen ήταν η 43η στα GP! Ως εκ τούτου, βρίσκεται στην 8η θέση στην λίστα με τους αναβάτες με τις περισσότερες νίκες GP, έχοντας μια παραπάνω από τους JorgeLorenzo, MaxBiaggi και ToniMang!

 

26Σήμερα ο Pirro γιορτάζει τα 26α γενέθλιά του! Χρόνια πολλά στον αναβάτη του Gresini!

 

22Με την νίκη του στην Ολλανδία, ο Stoner συμπλήρωσε 22 συνεχόμενους αγώνες στους οποίους έχει τερματίσει στην πρώτη τετράδα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Agostini στην 500cc κατηγορία! Από την αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μόνον 2 αναβάτες έχουν καταφέρει μεγαλύτερο σερί τερματισμών στην πρώτη τετράδα: ο πρώτος είναι ο Rossi με 28 συνεχόμενες φορές, ενώ ο δεύτερος είναι ο Lorenzo με 25!

 

6Από το 2002, όταν μπήκαν στο MotoGP οι τετράχρονες, η Hondaείναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην πίστα του Sachsenring, με 6 νίκες, ενώ ακολουθεί η Yamaha με 3 και η Ducati με μόλις μια, το 2008!

 

5Οι Rossi και Pedrosa είναι οι 2 αναβάτες με τις περισσότερες νίκες στην πίστα του Sacgsenring! Ο καθένας έχει κερδίσει στην νέα πίστα από 5 φορές! Ο Rossi 1 φορά στα 250cc και 4 στο MotoGP, ενώ ο Pedrosa 2 στα 250cc και 3 στο MotoGP!

 

4Τέσσερεις είναι οι αναβάτες που έχουν κερδίσει βαθμούς σε κάθε έναν από τους 7 μέχρι τώρα αγώνες: οι Andrea Iannone, Scott Redding, Mika Kallio και Bradley Smith!

 

2Δυο είναι οι Γερμανοί οδηγοί που έχουν κερδίσει στο παλιό Sachsenring: ο Ernst Degner (MZ) κέρδισε το 1961 στα 125cc και ο Dieter Braun το 1971 στα 250cc με Yamaha!

 

Επόμενο άρθρο »

Bradl: Το κοινό θα είναι απίστευτο!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Paddock girls!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα