• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δεν τα παρατάω!
Μίλησε για την φετινή σεζόν, την αποχώρησή του και τον Marquez!
Νέα 02/08/2012 - 11:43

Σε μια από τις πιο αμφίρροπες σεζόν των τελευταίων χρόνων, ο Casey Stoner πρόσθεσε ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό του, στην Laguna Seca, και είναι τρίτος στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος, έχοντας μια σημαντική διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο, Jorge Lorenzo, στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει τον δεύτερο σερί τίτλο του και να αποχαιρετήσει το MotoGP με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο Αυστραλός και δημοσίευσε η ομάδα της Repsol Honda!

 

Λίγο μετά τα μισά της σεζόν, πως αξιολογείς την απόδοσή σου, την ομάδα και την μοτοσυκλέτα;

 

«Για να είμαι ειλικρινής είμαι χαρούμενος με το επίπεδό μου, αν και κάναμε μερικά λάθη στο Mugello και στο Sachsenring, που μας άφησαν πίσω στην βαθμολογία. Θεωρώ ότι αν τα πράγματα ήταν καλύτερα - π.χ. ο καιρός - θα ήμασταν και σε καλύτερη μοίρα, τώρα έχουμε χάσει σημαντικό έδαφος».

 

Πέρυσι, τέτοιο καιρό, ήσουν πρώτος με 20 βαθμούς περισσότερους από τώρα. Τι έχει αλλάξει;

 

«Όπως είπα, αν στο Le Mans αγωνιζόμασταν στο στεγνό, ή αν στο Sachsenring νικούσαμε, τώρα θα ήμασταν πρώτοι στην βαθμολογία. Δυστυχώς όμως έκανα αυτά τα λάθη. Στο Κατάρ πάλι, είχα το θέμα με το χέρι (arm pump),  ενώ ο ρυθμός μας ήταν ο πιο γρήγορος. Τα πράγματα δεν ήταν τέλεια. Ο νέος κανονισμός για τα ελαστικά ήταν καταστροφή για εμάς και δυσκολευόμαστε να κάνουμε την μοτοσυκλέτα να δουλέψει!»

 

Ο Lorenzo, o Pedrosa κι εσύ, είστε πάντα μπροστά φέτος. Πως τους νικάς, ποιες είναι οι αδυναμίες τους και ποια τα δυνατά τους σημεία;

 

«Κάθε εβδομάδα αλλάζουν. Ξεκάθαρα, ο Jorge είναι πάντα μπροστά, πάντα δυνατός και σταθερός, διότι – προφανώς – του αρέσει το νέο ελαστικό. Αυτή η γόμα του ταίριαξε, όταν εγώ κι ο Dani φωνάζαμε και δεν το θέλαμε καθόλου. Τα υπέρ και τα κατά αλλάζουν ανάλογα με τον αγώνα και πρέπει να τα επαναξιολογείς, πράγμα καθόλου εύκολο».

 

Πλην του Assen, ο Lorenzo είναι πρώτος ή δεύτερος σε κάθε αγώνα. Μπορεί να μείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος;

 

«Ναι, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτούμε ότι κάτι θα αλλάξει. Το έχει κάνει μέχρι τώρα και μπορεί να το συνεχίσει μέχρι το τέλος. Ήταν πάντα σταθερός, αν και μερικές φορές δεν ήταν ο πιο γρήγορος, εν τούτοις ήταν πάντα στις πρώτες θέσεις. Είναι δύσκολο να τερματίσουμε φέτος μπροστά του, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε!»

 

Στην Γερμανία ήταν όλα ή τίποτα…!

 

«Όχι, δεν ήταν έτσι. Ήμουν ευχαριστημένος με την θέση μου. Σχεδίαζα την επίθεσή μου στην τελευταία στροφή, όπου ήμουν πολύ καλύτερος στα φρένα από τον Dani, αλλά όταν άφησα το φρένο λίγο νωρίτερα, θεωρώ ότι το πήγα πιο μαλακά και δεν φόρτισα το μπροστινό αρκετά. Έπεσα και ήμουν πολύ έκπληκτος που συνέβη, διότι ήμουν πολύ σίγουρος για την προσπέραση. Εκείνη την στιγμή, καταστρέψαμε την θέση μας στο Πρωτάθλημα. Δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει το Σ/Κ».

 

Θεωρείς ότι, μετά την πτώση αυτή και το αποτέλεσμα στην Ιταλία, οι περισσότεροι σε ξέγραψαν από το Πρωτάθλημα;

 

«Πάντα αυτό κάνουν, ακόμη και πέρυσι. Όταν δεν είμαστε μπροστά στο Πρωτάθλημα, μας ξεχνάνε. Κάθε χρόνο κάνω μερικούς άσχημους αγώνες και οι περισσότεροι μας ξεχνάνε. Δεν πρέπει να παραβλέπουν το γεγονός ότι είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δεν τα παρατάω τόσο εύκολα…!»

 

Η στρατηγική σου για το δεύτερο μισό;

 

«Δεν υπάρχει ποτέ στρατηγική! Σε όλη την σεζόν πρέπει να προσπαθείς να είσαι ο ταχύτερος σε κάθε αγώνα, να κάνεις την μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά να δουλέψουν και να συγκεντρώσεις περισσότερους βαθμούς από τους άλλους. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε».

 

Πάντα μίλαγες με καλά λόγια για τον Marquez. Πως θεωρείς ότι θα τα πάει του χρόνου με την μοτοσυκλέτα σου;

 

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το γνωρίζω, διότι δεν είμαι σίγουρος για το επίπεδο της Moto2. Βλέπουμε ότι είναι σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά δεν γνωρίζω το επίπεδο των αντιπάλων του. Δεν έχουμε δει – μέχρι τώρα – κάποιον από την Moto2 να έρχεται εδώ με μεγάλη επιτυχία. Ο Bradl έχει μερικά καλά αποτελέσματα, αλλά έκανα λάθη σε εκείνους τους αγώνες κι έτσι ίσως τα πράγματα έδειχναν καλύτερα απ’ ότι ήταν. Κανείς δεν έχει θριαμβεύσει ερχόμενος από την Moto2, αλλά αν κάποιος μπορεί να τα καταφέρει, αυτός είναι ο Marc

 

Αν ο Marquez σου ζητούσε συμβουλές για την μεγάλη κατηγορία, τι θα του έλεγες;

 

«Κάθε αναβάτης έχει την γνώμη του και δεν πιστεύω ότι ο Marc θα ζητήσει την δική μου συμβουλή. Πιθανότατα πιστεύει ότι είναι λίγο καλύτερος από εμένα, διότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνατότητές του. Πιστεύω ότι πρέπει να χαλαρώσει λίγο, διότι αυτή η κατηγορία δεν είναι καθόλου εύκολη».

 

Έχουν μείνει 8 αγώνες, μέχρι να αποσυρθείς από το Πρωτάθλημα. Μερικές φορές – σε κάποιες πίστες – σκέφτεσαι μήπως ότι “δεν θα αγωνιστώ ποτέ ξανά εδώ!”; Τι θα σου λείψει πιο πολύ;

 

«Δεν το σκέφτομαι αυτό, όχι, μπορώ να επιστρέψω όποτε το θελήσω. Ίσως όχι για να αγωνιστώ, αλλά για να δοκιμάσω σε κάποιες πίστες. Θα μου λείψουν οι αγώνες, διότι – δυστυχώς – είναι ένα μικρό, πολύ μικρό κομμάτι του αθλήματος. Θα μου λείψουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι και με τους οποίους μου αρέσει να περνάω την ώρα μου. Θα μου είναι λυπηρό που δεν θα τους ξαναδώ».

 

Επόμενο άρθρο »

O Redding 1'50'' με την Ducati στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Laguna: Paddock Girls!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα