• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Νικητής αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη!
Έχω πολλά βάθρα στο MotoGP αλλά θα ήθελα περισσότερες νίκες!
Νέα 03/08/2012 - 11:29

Ο αναβάτης της Repsol Honda και δεύτερος στην βαθμολογία Πρωταθλήματος, Dani Pedrosa, αξιολόγησε την φετινή σεζόν μέχρι στιγμής και μίλησε για τους εναπομείναντες γύρους. Παράλληλα σχολίασε τις CRT, τα ρεκόρ που έκανε αλλά και πως θα ένιωθε αν ήταν ομόσταυλος του Mick Doohan!

 

Είσαι δεύτερος στην βαθμολογία, 23 βαθμούς πίσω από τον Jorge. Η σεζόν πάει όπως την περίμενες;

 

«Πηγαίνει καλά. Έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα και όλα είναι ισορροπημένα. Μας λείπουν μερικές νίκες και ευελπιστώ ότι θα έρθουν μέχρι το τέλος της χρονιάς!»

 

Σε μια χρονιά που βάση σου είναι η σταθερότητα, τι ξεχωρίζεις στην απόδοσή σου και σε τι πρέπει να βελτιωθείς;

 

«Η αλήθεια είναι ότι το να βελτιωθείς είναι πολύ δύσκολο, διότι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Πρέπει να εξερευνήσουμε όλες τις πιθανότητες!»

 

Σε ποιους από τους εναπομείναντες αγώνες περιμένεις ότι θα είσαι πιο δυνατός;

 

«Φέτος τα πάμε καλά σε κάθε πίστα, είτε μας αρέσει, είτε όχι! Θεωρώ ότι αυτό θα συνεχιστεί και δεν θα κάνουν οι πίστες την διαφορά. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα κάνει τα λιγότερα!»

 

Φαίνεται ότι φέτος, για να κερδίσει κανείς νίκες, χρειάζεται να κάνει τον τέλειο αγώνα! Συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη;

 

«Ναι, έτσι είναι. Ενώ στους αγώνες μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι μπορούμε και κάτι παραπάνω, ωστόσο είμαστε στα όρια των δυνατοτήτων μας και είναι πολύ δύσκολο να κάνεις την διαφορά. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά αγωνιζόμαστε σε μια γραμμή, χωρίς προσπεράσεις… έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που το περιθώριο βελτίωσης είναι μικρό»

 

Η γνώμη σου για την απόδοση της RC213V μέχρι τώρα; Παραμένει το chattering το βασικότερο πρόβλημα;

 

«Η μοτοσυκλέτα τα πηγαίνει καλά. Είναι δύσκολο να βρούμε το τέλειο set-up για κάθε πίστα. Προφανώς θα μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι κάνουμε καλή δουλειά. Το chattering είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε. Προσπαθούμε να βρούμε λύση αλλά είναι δύσκολο. Από αυτήν την άποψη δεν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης μέχρι το τέλος της χρονιάς»

 

Στο Silverstone αναγκάστηκες να αλλάξεις γόμα ελαστικού. Έχουν επιλυθεί τα προβλήματα με τα νέα ελαστικά;

 

«Είναι δύσκολο να οδηγείς με αυτά τα νέα ελαστικά. Προφανώς, καθώς οι αγώνες συνεχίζονται, προσαρμοζόμαστε καλύτερα, αλλά οι περιορισμοί υπάρχουν»

 

Η εκτίμησή σου για την αλλαγή στις 1000cc; Η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με πέρυσι;

 

«Ναι, υπάρχει διαφορά. Ειδικά στους αγώνες, διότι τα ελαστικά κρατούν λιγότερο και έτσι η μοτοσυκλέτα κουνάει περισσότερο και είναι πιο δύσκολο να την χειριστείς… ειδικά στην είσοδο και έξοδο των στροφών. Γι’ αυτό φέτος πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στους πρώτους 3 και στους υπόλοιπους»

 

Πως νιώθεις που μοιράζεσαι την πίστα με τις CRT;

 

«Είναι μοτοσυκλέτες που βρίσκονται υπό εξέλιξη και δεν έχουν ακόμα αρκετή ιπποδύναμη. Ξέρουμε ότι στόχος τους, φέτος, δεν ήταν να κοντράρουν τις MotoGP μοτοσυκλέτες. Είναι μια χρήσιμη καινοτομία που αυξάνει τον αριθμό των αναβατών στο grid… ας τους δώσουμε χρόνο»

 

Στο Estoril πήρες το 100στό βάθρο και στην Laguna το 65ο στο MotoGP, ξεπερνώντας τον Rainey, παίρνοντας την 6η θέση στην λίστα με τους πιο επιτυχημένους – στα βάθρα – οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόκληση που θέλεις να πετύχεις ή ένα ρεκόρ που θέλεις να ισοφαρίσεις/ξεπεράσεις;

 

«Είναι αλήθεια ότι έχω πάρει πολλά βάθρα στο MotoGP, αλλά δεν έχω κερδίσει τόσες φορές, όσες θα ήθελα. Θα ήθελα να πετύχω περισσότερες νίκες»

 

Πρόσφατα ανανέωσες με την Repsol Honda και ο νέος σου ομόσταυλος (του χρόνου), Marc Marquez, δήλωσε ότι είσαι το πρότυπό του! Πως θα ήταν για εσένα αν την πρώτη σου χρονιά, ήσουν ομόσταυλος με τον Mick Doohan;

 

«Θα ήταν δύσκολο να έχω ομόσταυλο τον Doohan! Θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ δύσκολος αναβάτης… Δεν ξέρω αν θα πλησίαζα το επίπεδό του, αλλά οπωσδήποτε θα μάθαινα πολλά και θα ήμουν ανταγωνιστικός στους αγώνες»

Ποια είναι τα σχέδιά σου για την καλοκαιρινή διακοπή;

 

«Θα επιστρέψω στην Ευρώπη, θα ξεκουραστώ, θα ανακτήσω την ενέργειά μου και γενικά θα χαρώ το διάλειμμα. Θα με δει ο ήλιος και θα ξεκουραστώ λίγες ημέρες. Θα επισκεφτώ φίλους και την οικογένειά μου, θα διασκεδάσουμε και θα περάσουμε καλά… πιο μετά θα επιστρέψω στην προπόνηση…!»

 

Επόμενο άρθρο »

SBK UK: O Checa 1ος στη βροχή

« Προηγούμενο άρθρο

Guareschi: Δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα