• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Bridgepoint φέρνει κοντά το MotoGP και τα SBK!
Τα δυο Πρωταθλήματα κάτω από την ίδια στέγη!
Νέα 03/10/2012 - 10:56

Η Bridgepoint – ευρωπαϊκή εταιρεία που στοχεύει κυρίως σε εξαγορά εταιρειών αξίας μέχρι 1 δις ευρώ, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ελκυστικούς τομείς και έχουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν οργανικά, ή μέσω εξαγοράς – η οποία επένδυσε στην Dorna Sports το 2006 και στην Infront Sports & Media το 2011, ανακοίνωσε ότι οι 2 προαναφερθείσες εταιρείες συμφώνησαν να θέσουν τα συμφέροντά τους από τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών, κάτω από ένα κοινό οργανισμό. Η Dorna είναι η διοργανώτρια του MotoGP, ενώ η Infront είναι υπεύθυνη για τα Superbikes, μέσω της θυγατρικής της Infront Motor Sports.

 

Ως εκ τούτου, το MotoGP και τα SBK θα ενσωματωθούν στον όμιλο Dorna Sports, αλλά θα διαχειρίζονται ως ξεχωριστά γεγονότα με στόχο να ενισχυθούν τα δυο αυτά διαφορετικά Πρωταθλήματα. Αντικειμενικός σκοπός είναι η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση των 2 Πρωταθλημάτων, διατηρώντας παράλληλα την ηγετική τους θέση στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας: τα SBK θα επικεντρώνονται στους αγώνες με μοτοσυκλέτες βασισμένες σε μοντέλα παραγωγής, ενώ το MotoGP θα συνεχίσει στην εξέλιξη πρωτότυπων μοτοσυκλετών. Την ίδια στιγμή, τόσο τα SBK όσο και το MotoGP θα επωφελούνται από την κοινή στρατηγική στο εμπορικό κομμάτι και στον τομέα του marketing.

 

Μέσω αυτής της αναδιοργάνωσης, η Infront τίθεται ως εταίρος marketing και παγκόσμιος σύμβουλος και στα δυο Πρωταθλήματα. Ο Philippe Blatter, Πρόεδρος και CEO της Infront Sports & Media, δήλωσε σχετικά: «Μέσω της νέας αυτής δομής, τα δυο πρωτοπόρα – στον χώρο των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας – Πρωταθλήματα, είναι ικανά να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν περαιτέρω. Δημιουργήθηκε μια πραγματική νικηφόρος κατάσταση. Τόσο η Dorna, όσο και η Infront μπορούν πλέον να συγκεντρωθούν και να ενδυναμώσουν περισσότερο τις βασικές τους ικανότητες και επιπροσθέτως, να επιτύχουν ηγετική θέση στους συγκεκριμένους τομείς της ειδικότητάς τους».

 

Ο Carmelo Ezpeleta από την πλευρά του πρόσθεσε: «Είμαστε ευτυχείς που θα έχουμε τα δυο Πρωταθλήματα κάτω από την ίδια στέγη. Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα αναπτύξουμε και θα δυναμώσουμε την ιδιαίτερη φύση τόσο του MotoGP, όσο και των SBK ενώ παράλληλα θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην συνεργασία μας με τις ομάδες και τους κατασκευαστές, τους ιδιοκτήτες πίστας και τους χορηγούς, ώστε να χαρίσουμε στους οπαδούς την καλύτερη δυνατή εμπειρία»

 

Επόμενο άρθρο »

Φοβερό ξέσπασμα Pasini!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Paddock girls!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα