• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dorna-Suzuki: Συνεχίζονται οι συνομιλίες
Πιθανή επιστροφή το 2014 για το Γιαπωνέζο κατασκευαστή
Νέα 12/12/2012 - 13:04

Παρά το γεγονός ότι ο Carmelo Ezpeleta είχε δηλώσει στη Suzuki, ότι αν επιθυμούσε να επιστρέψει στο MotoGP θα έπρεπε να γίνει για τουλάχιστον τρία χρόνια και παρά το ότι ο επικεφαλής του MotoGP project της εταιρείας, Satoru Terada, απέκλεισε την οποιαδήποτε έκτακτη συμμετοχή της εταιρείας το 2013 – ώστε να δοκιμάσει την ανταγωνιστικότητα της 1000cc μοτοσυκλέτας της – όλα δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο κατασκευαστής το 2014, σύμφωνα με λεγόμενα του ίδιου του Ezpeleta.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC Sport, ο Πρόεδρος της Dorna σχολίασε: «Μας ζητούν (σ.σ. η Suzuki) να κάνουν μερικές δοκιμές το 2013 (σ.σ. θα πάρουν μέρος στις επίσημες προγραμματισμένες δοκιμές των ομάδων, τη Δευτέρα μετά τον αγώνα)και αν όλα πάνε καλά, ίσως τους δούμε το 2014. Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα, αλλά αυτή δεν είναι η βασική μας προτεραιότητα. Για την ώρα έχουμε τρεις κατασκευαστές, τη Honda, τη Yamaha και τη Ducati. Αν μπει και η Suzuki θα έχουμε 4, το ίδιο όπως και η F1. Το βασικό πάντως είναι να έχουμε ανταγωνιστικούς αγώνες. Αν το καταφέρουμε αυτό με περισσότερους κατασκευαστές, τότε ακόμα καλύτερα, ωστόσο το κλειδί είναι να έχουμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες».

 

Η Suzuki είχε αποσυρθεί το 2011 από τους αγώνες εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο συνέχισαν να δουλεύουν σε μια νέα 1000cc μοτοσυκλέτα, το οποίο επιβεβαίωσε και ο Nobuatsu Aoki στη Sepang τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Γιαπωνέζος κατασκευαστής βολιδοσκόπησε τις διαθέσεις των Spies και Crutchlow, για να δει αν ενδιαφέρονται, ωστόσο τώρα φαίνεται ότι θα τα βρουν με τον Randy de Puniet, ώστε να γίνει αυτός ο νέος δοκιμαστής τους.

 

Επόμενο άρθρο »

Στις 14 Ιουλίου το GP της Γερμανίας

« Προηγούμενο άρθρο

Επιβεβαιώθηκε η Jerez μέχρι το 2015

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα