• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Θα φανεί στο Austin και στην Jerez!
Εκεί θα δω πιο ξεκάθαρα το επίπεδό μου για τον 1ο αγώνα
Νέα 05/03/2013 - 11:30

Ο νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος, Marc Marquez, δεύτερος σε χρόνους την τελευταία ημέρα των πρόσφατων δοκιμών στην Μαλαισία, θεωρεί ότι τα ερχόμενα τεστ σε Austin και Jerez θα του δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το επίπεδό του, πριν τον εναρκτήριο αγώνα της νέας σεζόν στο Κατάρ.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2, ο οποίος πήρε τη θέση του Casey Stoner στο γκαράζ της Honda, πιστεύει ότι είναι δύσκολο να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το επίπεδό του, μιας και στην Μαλαισία είχε άπλετο χρόνο να βρει σωστή βάση για τη μοτοσυκλέτα. Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός άσος είχε τον 4ο καλύτερο χρόνο στο πρώτο τεστ της Μαλαισίας (+0,536δ), ενώ βελτιώθηκε στο δεύτερο και σκαρφάλωσε στην 3η θέση, έχοντας διαφορά 0,361δ από τον πρώτο.

 

Ο εντυπωσιακός μικρός του HRC, ετοιμάζεται για το ιδιωτικό τεστ της ομάδας στην πίστα του Τέξας, προτού βρεθεί με τους υπόλοιπους αναβάτες του Πρωταθλήματος στην Jerez, στο τέλος του μήνα. «Θα δω πιο ξεκάθαρα το επίπεδό μου – για τον πρώτο αγώνα – στις δοκιμές του Austin και της Jerez», εξήγησε ο 20χρονος αναβάτης. «Μετά από τρεις δοκιμές στην Μαλαισία (σ.σ. ο Marquez είχε πάρει μέρος σε ιδιωτικό τριήμερο τεστ στην Sepang τον περασμένο Νοέμβριο) και εννέα ημέρες στο σύνολο, κάναμε πάρα πολλούς γύρους και είχαμε πολύ χρόνο για να βρούμε μια καλή βάση. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το επίπεδό μας. Το Austin είναι μια ολοκαίνουργια πίστα, αλλά ειδικά στη Jerez – που είναι πιο σφιχτή και μικρή – θα μπορέσουμε να δούμε που είμαστε, παρουσία και των υπολοίπων».

 

Παρά την πολύ καλή του απόδοση στην Μαλαισία, ο Marquez αισθάνεται ότι πρέπει να αξιολογεί πιο λεπτομερώς το στήσιμο και να βελτιώσει τη σταθερότητά του με τα φθαρμένα ελαστικά. «Θέλω ακόμα βελτίωση σε πολλούς τομείς. Θέλω να καταλαβαίνω πιο γρήγορα όταν αλλάζουμε κάτι στη μοτοσυκλέτα. Ακόμα δεν έχω αυτή την αίσθηση που είχα στην Moto2, όταν δοκιμάζαμε κάτι και αμέσως από τον πρώτο γύρο εντόπιζα που ήταν το πρόβλημα. Παράλληλα πρέπει να γίνω πιο σταθερός με τα φθαρμένα ελαστικά. Να αποκτήσω καλύτερη αίσθηση στις εισόδους, αν και στις εξόδους των στροφών – σ' έναν από τους σημαντικότερους τομείς της μεγάλης κατηγορίας – νιώθω καλά».

 

Τέλος, αναφορικά με τη φυσική του κατάσταση ο Marquez σχολίασε: «Στο προηγούμενο τεστ ήμουν αρκετά κουρασμένος, ωστόσο στο δεύτερο ένιωσα πιο καλά. Πριν το Austin θα συνεχίσω να προπονούμαι με τον ίδιο τρόπο. Όσον αφορά στη φυσική κατάσταση, είναι καλύτερα να έχεις παραπάνω απ’ ό, τι χρειάζεται!» Και για όσους ενδιαφέρονται για το τι περιλαμβάνει η προπόνησή του: «Κάνω mountain bike, τρέξιμο, σκι, γυμναστήριο και πολλά πράγματα. Επίσης και motocross, επειδή πρέπει να διασκεδάζεις με την προπόνησή σου!».

 

Επόμενο άρθρο »

Bridgestone: Κλείνουν εγκαταστάσεις!

« Προηγούμενο άρθρο

Gobmeier: Υψηλός ο ανταγωνισμός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα