• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Toyota i-Road!
Το μικρό που στρίβει σαν μοτοσυκλέτα!
Νέα Αγοράς 07/03/2013 - 14:27

Δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνα, λέγοντας ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων δουλεύουν σε project που αφορούν στο κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε ένα μικρό αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα, εκμεταλλευόμενοι τα προφανή πλεονεκτήματα του κάθε μέσου ξεχωριστά. Μια ιδέα, μια δημιουργία, τόσο μικρή ώστε να είναι κατάλληλη για το αστικό περιβάλλον, αλλά και ευμεγέθης ώστε να προσφέρει προστασία από καιρικά φαινόμενα ή πτώσεις, χωρίς να χρειάζεται οι επιβαίνοντες να κυκλοφορούν με κράνη στο κεφάλι.

 

Είναι γεγονός όμως, ότι καμμία από αυτές τις ιδέες δεν έχει περάσει στο στάδιο της παραγωγής, με τη διαδικασία προόδου να είναι αργή και το όλο εγχείρημα να μοιάζει απάντηση σε ένα ερώτημα που πολύ λίγοι – ακόμα – έχουν σκεφτεί να κάνουν. Πάντως στην Toyota δεν δείχνουν να ανησυχούν και παρουσιάζουν την δική τους απάντηση στις υψηλές τιμές της βενζίνης, αλλά και στο κυκλοφοριακό που μαστίζει τα μεγάλα αστικά κέντρα: το i-Road! Το τελευταίο είναι ένα μικρό φουτουριστικό ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο διαθέτει αυτονομία περίπου 50χλμ, ενώ μπορείτε να φορτίσετε σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα τις μπαταρίες λιθίου που διαθέτει.

 

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το Active Lean Technology, μια τεχνολογία που ελέγχει ηλεκτρονικά το όχημα στις στροφές – επιτρέποντάς του να πάρει την απαραίτητη κλίση ώστε να ολοκληρωθεί η στροφή – ενώ παράλληλα κρατά σταθερό το i-Road όταν αυτό είναι σταματημένο. Το όχημα διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 300 κιλά, οπότε καταλαβαίνετε ότι και οι επιδόσεις είναι αρκετά χαμηλές. Η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 45χαω, τα οποία ακούγονται σαφώς λίγα, αλλά είναι αρκετά σε ώρες αιχμής όταν τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Οι θέσεις για τους επιβαίνοντες είναι δυο, η μια μπροστά και η άλλη πίσω, θυμίζοντας μοτοσυκλέτα, ενώ η Toyota ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση για να το οδηγήσει κάποιος!

 

Το i-Road θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης!

 

Επόμενο άρθρο »

Modenas GT135

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο MODENAS KRISS 125 EFI

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα