• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Test: Πρώτος ο Lorenzo
Θετικά μηνύματα από την Suzuki, 0.772δ από την κορυφή
Νέα 17/06/2013 - 20:09

Το τεστ στην ισπανική πίστα Montmelo ολοκληρώθηκε πριν μερικά λεπτά, με τον Jorge Lorenzo να γράφει το όνομά του στην πρώτη θέση, φρέσκος από τη χτεσινή του μεγάλη νίκη στην Καταλονία. Τα βλέμματα όλων όμως ήταν στραμμένα στην ομάδα της Suzuki, η οποία για πρώτη φορά μετά το τέλος του 2011 αναμέτρησε τις δυνάμεις της με τις εργοστασιακές ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα επιστρέψει οριστικά - όχι το 2014 όπως περιμέναμε - αλλά το 2015.

 

Στους χρόνους του τεστ, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:41.908, με τον Ισπανό άσο να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και να είναι ο ένας από τους δυο που έπεσαν κάτω από το όριο του 1:42. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα νέο ντεπόζιτο που είχε ζητήσει, ενώ ο ομόσταυλός του, Valentino Rossi, δούλεψε κυρίως στο να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση του μπροστινού και τερμάτισε στην έκτη θέση, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Jorge. Ο Rossi είχε μια ανώδυνη πτώση, που απλά του επιβράδυνε το πρόγραμμα δοκιμών.

 

Οι αναβάτες της Ducati, εργοστασιακοί και δορυφορικοί, έκαναν επιπλέον συγκρίσεις ανάμεσα στη νυν και την πειραματική μοτοσυκλέτα, με τον Nicky Hayden να έχει εξαιρετική παρουσία και να ολοκληρώνει στη δεύτερη θέση, μόλις 51 χιλιοστά πίσω από την εργοστασιακή Yamaha, πέφτοντας κι αυτός κάτω από το 1:42! Ο Andrea Dovizioso ήταν τέταρτος και λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον πρώτο, με τους Iannone και Pirro να ολοκληρώνουν στην ένατη και εντέκατη θέση αντίστοιχα.

 

Πολύ καλός ο Stefan Bradl, κατάφερε να πλασαριστεί στην τρίτη θέση - με διαφορά λίγο πάνω από τρία δέκατα από τον πρώτο - ενώ δοκίμαζε διάφορα set-ups για να βελτιώσει την πρόσφυση στο μπροστινό ελαστικό. Ο Cal Crutchlow βρέθηκε στην πέμπτη θέση, με χρόνο 1:42.462, τον οποίο έκανε πάνω στην 2013 Μ1 την οποία και "έπιασε" στα χέρια του για πρώτη φορά φέτος. Ο ομόσταυλός του, Bradley Smith, ήταν δέκατος και ολοκλήρωσε μόλις 25 γύρους, διότι έπρεπε να πάει σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης για να του γίνει εγχείριση μοσχεύματος δέρματος στο τραυματισμένο του δάχτυλο.

 

Εντυπωσιακός για μια ακόμη φορά ο Aleix Espargaro, ο οποίος φιγουράρει στην έβδομη θέση της κατάταξης, λίγο πάνω από έξι δέκατα πίσω από τον Lorenzo, ενώ παρά το ότι ο ομόσταυλός του οδηγούσε μια πρωτότυπη, κατάφερε να τον έχει από πίσω του για 0.139δ! Ο Randy de Puniet δεν μπήκε αμέσως στην πίστα, μιας και ο πρώτος που οδήγησε τη νέα Suzuki MotoGP στην Καταλονία ήταν ο Nobuatsu Aoki. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Γάλλος αναβάτης, ο οποίος ολοκλήρωσε τους περισσότερους γύρους μαζί με τον Hayden: 73 στο σύνολο. Στα χέρια του De Puniet η νέα πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του ιαπωνικού εργοστασίου έδειξε καλά στοιχεία, σημειώνοντας χρόνο στο 1:42.676δ και μένοντας πίσω από την Yamaha του Lorenzo για κάτι λιγότερο από οχτώ δέκατα.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

EXTREME TRACKDAY Τετάρτη 19/6 στα Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi-Lorenzo VS Bridgestone!

Χορηγοί