• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Στόχος να γίνω ο γηραιότερος νικητής!
Το ρεκόρ του Troy Bayliss έχει βάλει στο στόχαστρο ο Vale
Νέα 03/07/2013 - 16:02

O Valentino Rossi θα θυμάται τον αγώνα του Assen για πολύ καιρό ακόμη, με τη μαγική στιγμή του να περνάει πρώτος τη γραμμή τερματισμού να μένει χαραγμένη στις μνήμες όλων των φιλάθλων του αθλήματος, αλλά και του ίδιου του Ιταλού πολύ-Πρωταθλητή.

 

Η νίκη γενικότερα δεν είναι εύκολη, ειδικά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια χωρίς να τη γευτείς, όταν έχεις απέναντί σου μια νέα, ταχύτατη γενιά αναβατών, όταν αμφιβάλλεις ενδόμυχα ακόμα και συ ο ίδιος για το αν μπορείς να τα καταφέρεις... "Ελπίζω να μην χρειαστεί να περάσει τόσος καιρός για να ξανακερδίσω πάλι!", σχολίασε ο Valentino Rossi σε συνέντευξή του στο Sportmediaset XXL.

 

Στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον, βάζοντας τέρμα στις όποιες σκέψεις κάποιων ότι ενδεχομένως να συνεχίσει την καριέρα του στα SBK. "Θέλω να γίνω ο γηραιότερος νικητής του MotoGP". Από τα λεγόμενά του συμπεραίνει κανείς ότι δεν σκέφτεται να αποσυρθεί σε σύντομο διάστημα, αν και είναι ήδη 34 χρονών. Άλλωστε, για το ρεκόρ που έχει βάλει στόχο να καταρρίψει, είναι ακόμα νέος! Ο Troy Bayliss είχε κερδίσει το 2006 στη Βαλένθια, σε ηλικία 37 χρονών και 213 ημερών, πάνω στη σέλα μιας Ducati. Βέβαια, αν πάμε ακόμα πιο πίσω, έχουμε τον Βρετανό Fergus Anderson, ο οποίος με Moto Guzzi είχε κερδίσει το 1953 στην Ισπανία σε ηλικία 44 χρονών και 237 ημερών. Ένα ρεκόρ που με τα σημερινά δεδομένα είναι πραγματικά απλησίαστο.

 

Κλείνοντας τόνισε: "Για την ώρα η προσοχή μου στρέφεται στους επόμενους αγώνες. Μπορεί να είχα κάποιες τυχερές στιγμές με την Ducati - για παράδειγμα στο Le Mans ή στο τεστ του Misano - αλλά στο Assen βελτιώθηκα πολύ. Προτεραιότητά μου να ευχαριστηθώ αυτή τη στιγμή, χωρίς πολλές σκέψεις για τους επικριτές μου. Όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται, δεν είμαι ευχαριστημένος αλλά όταν έρχονται, δεν θέλω να σκέφτομαι αυτούς που με έκριναν. Όταν κάποιος είναι χαρούμενος πρέπει να σκέφτεται μόνο τα θετικά πράγματα".

 

Επόμενο άρθρο »

AGV Pista GP Soleluna

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Crutchlow στο Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα