• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Misano Test
Ολοκληρώθηκε το διήμερο τεστ
Νέα 05/07/2013 - 12:05

Μετά την απογοητευτική απόδοση των Ducati στο γύρο του Assen, οι Nicky Hayden και Andrea Dovizioso πέρασαν δυο ημέρες στο Misano, δοκιμάζοντας την πειραματική GP13 μαζί με κάποιες αναβαθμίσεις.

 

Ο Dovi δοκίμασε ένα νέο πλαίσιο, το οποίο είναι ελαφρώς διαφορετικό από αυτό που δοκίμασε στην Jerez και στο Mugello. Με το νέο πλαίσιο έχει καλύτερη είσοδο στις στροφές, με την υποστροφή ωστόσο να μην έχει εξαλειφθεί όταν ανοίγει το γκάζι. Πάντως, τα θετικά ήταν αρκετά και ο Ιταλός πείστηκε να το χρησιμοποιήσει - αν είναι έτοιμο εγκαίρως - στον επόμενο γύρο του Sachsenring.

 

Ο Ιταλός έκανε 105 γύρους στις δύο ημέρες και δήλωσε: "Η πίστα του Misano είναι κάπως ασταθής για τις μοτοσυκλέτες μας, αλλά ερχόμενοι από το Assen, αμέσως νιώσαμε καλύτερα σ' αυτή την πίστα. Δουλέψαμε με την τωρινή μοτοσυκλέτα, βρίσκοντας ένα καλό set-up για τον αγώνα του Misano, ενώ στη συνέχεια δουλέψαμε με την εξέλιξη της πειραματικής μοτοσυκλέτας, δοκιμάζοντας κάποια νέα πράγματα. Ήταν δυο γεμάτες ημέρες και στο τέλος δοκιμάσαμε μια αλλαγή στο πλαίσιο. Είχαμε κάποια θετικά, όπως βελτίωση στις εισόδους των στροφών. Πρέπει να αποφασίσουμε τι να κάνουμε. Είναι κάτι νέο και πρέπει να δούμε αν θα το έχουμε εγκαίρως στο Sachsenring".

 

Ο Hayden έκανε 158 γύρους (!) δουλεύοντας με τα ηλεκτρονικά και ήταν ταχύτερος από τον περσινό αγώνα στο Misano. "Ήταν χρήσιμες δυο ημέρες. Δεν σημειώσαμε δραστική πρόοδο, αλλά δοκιμάσαμε μια διαφορετική λύση anti-wheelie που δούλεψε αρκετά καλά και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα μας βοηθήσει στους επόμενους δυο γύρους, που είναι ίσως οι χειρότερες πίστες για wheelie (σούζα) σ' όλο το ημερολόγιο. Χάσαμε λίγο χρόνο με τη βροχή στο τέλος, αλλά ήμουν στο χαμηλό 1:34. Δεν είναι άσχημος χρόνος, αν και θα πρέπει να κάνουμε ακόμα καλύτερο όταν έρθουμε για τον αγώνα εδώ. Κάναμε πολλούς γύρους με το wheelie control και διαφορετική ρύθμιση στο πιρούνι και πήραμε καλή πληροφόρηση".


Να σημειώσουμε ότι στην πίστα βρέθηκε και ο Andrea Iannone, ο οποίος έκανε 40 γύρους με την πειραματική Desmosedici και κατάφερε να γράψει 1:35.1 δουλεύοντας κυρίως στον αγωνιστικό του ρυθμό.

 

Επόμενο άρθρο »

Η Αργεντινή στο MotoGP μέχρι το 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati 1199 Panigale: Best-of-the-Best!

Χορηγοί