• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ξεκινά η κατασκευή της πίστας στην Ουαλία
Πήρε την έγκριση, αρχίζουν οι εργασίες στο τέλος της χρονιάς
Νέα 11/07/2013 - 10:10

Η πίστα στην Ουαλία - την οποία είχε επισκεφτεί τον περασμένο Ιανουάριο ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta - πήρε την έγκριση από την Blaenau Gwent County Borough και θα ξεκινήσει η κατασκευή της στα τέλη αυτής της χρονιάς. Ήδη ο Ezpeleta, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης εκεί, είχε τονίσει ότι όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

 

Η ολοκαίνουργια αυτή πίστα, με το ύψος της επένδυσης να φτάνει τις 280 εκατ. λίρες, θα κατασκευαστεί από την Heads of the Valleys Development Company Ltd και θα καλύπτει μια τεράστια έκταση 803 εκταρίων (ή πάνω από 3.3 εκατ. m2) στην Ebbw Vale. Στην "Circuit of Wales" θα διεξάγονται εθνικοί και διεθνείς αγώνες, με την πίστα να έχει μήκος 5,6χλμ και να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μοναδική τοπογραφία της Abbw Vale.

 

Όταν ολοκληρωθεί η πίστα, υπολογίζεται το 2015/2016, αναμένεται να ανοίξουν 4.000-6.000 θέσεις εργασίας.

 

"Θέλω να αναγνωρίσω την εκπληκτική υποστήριξη της τοπικής κοινότητας του Blaenau Gwent αλλά και της κυβέρνησης της Ουαλίας", τόνισε ο Michael Carrick, Διευθύνων Σύμβουλος της Heads of the Valleys Development Company Ltd, σε ανακοίνωσή του. "Υποσχόμαστε να έχουμε έτοιμο ένα καινοτόμο έργο που δεν θα συμβάλλει όχι μόνο στην αναγέννηση του Blaenau Gwent αλλά και της βρετανικής οικονομίας, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης και για σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις. Πρόκειται για ένα καινούργιο μοντέλο επένδυσης, μια συνεργασία ανάμεσα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί ένα έργο που θα μεταμορφώσει όλη την περιφέρεια".

 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Οι αριθμοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Track Day στα Μέγαρα, Κυριακή 14/7

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα