• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi Moto3: Θρίαμβος Alex Marquez!
Παρθενική νίκη για τον Ισπανό, έπεσαν οι Salom και Rins!
Νέα 27/10/2013 - 06:31

Ο Alex Marquez πήρε την παρθενική του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επικρατώντας στην σπουδαία του μάχη με τον Vinales για μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Από την άλλη, το Πρωτάθλημα παίρνει φωτιά καθώς οι δυο διεκδικητές, Luis Salom και Alex Rins είχαν πτώσεις σήμερα!

 

Στη βαθμολογία το ενδιαφέρον χτυπάει κόκκινο για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, καθώς ο Salom προηγείται με μόλις δυο βαθμούς του δεύτερου - μετά το τέλος του σημερινού αγώνα - Vinales και με πέντε βαθμούς του Alex Rins!

 

Στη δράση, ο αγώνας ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα της Red Bull KTM Ajo, με τον Zulfahmi Khairuddin να έχει μια άτυχη στιγμή και να εγκαταλείπει τον αγώνα μετά από ένα περιστατικό με τον Brad Binder, την ώρα που λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Luis Salom - τέταρτος στο grid - είχε μια σύγκρουση με τον Isaac Vinales! Ο Salom επανήλθε στον αγώνα με εντυπωσιακό τρόπο κι έκανε μια σειρά από φοβερούς γύρους καθώς ανέβαινε σταδιακά από τις τελευταίες θέσεις, όμως είχε ένα highside στον όγδοο γύρο, στην στροφή 8 και τέθηκε οριστικά εκτός.

 

Γνωρίζοντας ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν εκτός μάχης, ο Alex Rins - είχε ξεκινήσει από την pole τον αγώνα - είχε μεγάλη ευκαιρία να περάσει αυτός στην πρώτη θέση, καθώς στον 14ο γύρο ήταν στην τρίτη θέση, πίσω από τον Maverick Vinales και τον Alex Marquez. Η μοίρα όμως ήταν σκληρή με τον Ισπανό, ο οποίος έκανε ένα λάθος κι έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, βάζοντας φωτιά στο Πρωτάθλημα! Θα επανερχόταν στον αγώνα, αλλά δεν θα κατάφερνε κάτι καλύτερο από την 24η θέση.

 

Ο Maverick Vinales - ήταν πρώτος στο πρωινό "ζέσταμα" - ήταν σταθερά μπροστά στον τελευταίο γύρο, ωστόσο και ο τρίτος της παρέας των διεκδικητών έκανε ένα λάθος στην δέκατη στροφή, ωστόσο όχι τόσο σημαντικό όσο των αντιπάλων του. Ήταν αρκετό όμως για να έρθει από πίσω δυνατά ο Alex Marquez για να πάρει την πρώτη του νίκη ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανοδική του πορεία. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Jonas Folger.

 

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Miguel Oliveira έφερε τη Mahindra του στην τέταρτη θέση, μπροστά από τη Honda του Romano Fenati που επικράτησε της δραματικής του μάχης με τους Jack Miller και John McPhee. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Niklas Ajo, Niccolo Antonelli και Brad Binder. Ο Θανάσης Σίσσης είχε ένα μέτριο αγώνα και τερμάτισε στην 16η θέση, ο μοναδικός της ομάδας του που ολοκλήρωσε τον αγώνα, μετά τα λάθη των ομόσταυλών του.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο. Στο δεύτερο αρχείο μας, μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία!

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi: Ο Espargaro Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden: Μπορούσα και την pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα