• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Οι αριθμοί!
Στο τελευταίο GP της χρονιάς
Νέα 07/11/2013 - 13:29

111 - Με τη νίκη του στην Ιαπωνία, ο Jorge Lorenzo έφτασε τα 111 βάθρα στην καριέρα του, τόσα όσα έχει κερδίσει συνολοικά ο Max Biaggi. Μόνο έξι αναβάτες έχουν περισσότερα βάθρα: Valentino Rossi (183), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139), Dani Pedrosa (124), Phil Read (121) και Mike Hailwood (112).

 

107 - Ο Bradley Smith έχει 107 βαθμούς, έναν αγώνα πριν το τέλος της σεζόν. Ο rookie λοιπόν είναι ο πιο επιτυχημένος Βρετανός νεοφερμένος στην κατηγορία, ξεπερνώντας τον James Toseland ο οποίος είχε συγκεντρώσει 105 βάθμους το 2008.

 

51 - Τόσες φορές έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Jorge Lorenzo στην καριέρα του. Έχει πλέον μια νίκη λιγότερη από τον Phil Read!

 

32 - Ο Dominique Aegerter πήρε - για 32η συνεχόμενη φορά - θέση στους βαθμούς στον προηγούμενο αγώνα. Ο μόνος αναβάτης που έχει μεγαλύτερο σερί στη μεσαία κατηγορία, είναι ο Luca Cadalora που τερμάτισε σε 34 συνεχόμενους αγώνες σε θέση που δίνει βαθμούς, τις σεζόν 1990-92.

 

20 - Οι οδηγοί της KTM έχουν πάρει 20 συνεχόμενες νίκες στη Moto3, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Honda από το 1990-91 (19 συνεχόμενες νίκες)!

 

17 - Οι Ισπανοί οδηγοί έχουν καταφέρει να κερδίσουν τους 17 τελευταίους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. Πρόκειται για νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών από οδηγούς ίδιας εθνικότητας. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσαν και πάλι οι Ισπανοί, με 15 νίκες το 2010. Ο μοναδικός οδηγός - μη Ισπανός - που κέρδισε για τελευταία φορά σε GP, ήταν ο Scott Redding στο Silverstone.

 

13 - Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στις ισπανικές πίστες είναι ο Dani Pedrosa! Έχει 13 νίκες στο σύνολο, ακολουθούμενος από τον Angel Nieto με 11.

 

9 - Οι εννέα αγώνες - σε όλες τις κατηγορίες - που έχουν γίνει στην Ισπανία, έχουν κερδιθεί από Ισπανούς οδηγούς. Το αξιοσημείωτο είναι όμως, ότι κανείς δεν έχει καταφέρει να πάρει πάνω από μια νίκη! Jerez: Pedrosa, Rabat, Viñales / Catalunya: Lorenzo, Espargaro, Salom / Aragon: Marquez, Terol, Rins

 

5 - Οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία της Moto3, έχουν διαφορά μόλις πέντε βαθμούς μεταξύ τους. Βάσει του νέου συστήματος βαθμολόγησης, που τέθηκε σε ισχύ από το 1993, πρόκειται για τη μικρότερη καταγεγραμμένη διαφορά στην ιστορία του θεσμού σε όλες τις κατηγορίες!

 

4 - Οι πρώτοι τέσσερεις οδηγοί στην κατάταξη του αγώνα στην Ιαπωνία, ήταν Ισπανοί! Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην 65χρονη ιστορία του Πρωταθλήματος, τουλάχιστον για την Ισπανία. Και αυτό διότι το ίδιο ακριβώς επίτευγμα πέτυχαν οι Ιταλοί οδηγοί το 2005, στο Mugello: Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi και Marco Melandri ήταν οι τέσσερεις πρώτοι του αγώνα.

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Τα σενάρια Τίτλου

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Τρεις για τη δόξα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα