• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Θα επανέλθουμε του χρόνου!
Η σεζόν κρίθηκε στο Assen και στο Sachsenring
Νέα 03/12/2013 - 11:12

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha έχασε φέτος, τόσο τον Τίτλο στους αναβάτες, όσο και τον αντίστοιχο στους κατασκευαστές, με τον Lin Jarvis ωστόσο να παρουσιάζεται γεμάτος σιγουριά για το 2014, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Dorna.

 

Ο Jarvis έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς που τελειώνει, μίλησε για τον Valentino Rossi, τα πρώτα συμπεράσματα από το τεστ της Βαλένθια, αλλά και για τους στόχους της επόμενης σεζόν!

 

Ο τελικός απολογισμός για το 2013;

 

Τα αποτελέσματά μας ήταν αρκετά καλά. Ήταν ατυχές το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε το Πρωτάθλημα, αλλά το χάσαμε για μόλις τέσσερεις βαθμούς. Μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι ήταν καλή χρονιά και είμαστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

 

Σίγουρα θα προτιμούσαμε να ήμασταν πρώτοι, αλλά η δεύτερη θέση με τόσο καλές εμφανίσεις είναι καλό αποτέλεσμα. Όλη τη χρονιά κερδίσαμε εννέα GP - οχτώ ο Jorge κι ένα ο Valentino - και ειδικά στο τέλος μείναμε πολύ ικανοποιημένοι, μιας και κερδίσαμε πέντε από τους τελευταίους εφτά αγώνες. Ήταν μια επιτυχημένη σεζόν. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα όμως. Ξεκινήσαμε με ένα 1-2 στον πρώτο αγώνα, αλλά πέσαμε στη συνέχεια ενώ ακολούθησαν και οι τραυματισμοί του Jorge στο Assen και στο Sachsenring. Εκεί ήταν που κρίθηκε η σεζόν και από εκείνο το σημείο και μετά, ο Jorge πάλευε να μειώσει τη διαφορά κι έδωσε όλες του τις δυνάμεις να κάνει την ανατροπή.

 

Όσον αφορά στη μοτοσυκλέτα, κερδίσαμε τόσα GP όσα και η Honda και ως εκ τούτου θα έλεγα ότι υπήρχε ισορροπία στο Πρωτάθλημα. Ο Marc έκανε μια καταπληκτική παρθενική σεζόν στο MotoGP κι έτσι φέτος δεν καταφέραμε να πάρουμε τον Τίτλο, αλλά θα επανέλθουμε του χρόνου!

 

 

Στο τεστ της Βαλένθια, είδαμε μερικές μεγάλες αλλαγές στο γκαράζ του Rossi...

 

Σίγουρα. Μια μεγάλη αλλαγή για τον Valentino ήταν ότι ξεκίνησε να δουλεύει αμέσως με τον νέο του αρχιμηχανικό. Δυστυχώς αποχαιρετίσαμε τον Jeremy στο τέλος του τελευταίου αγώνα της σεζόν, αλλά καλωσορίσαμε τον αντικαταστάτη του - Silvano Galbusera - την Δευτέρα το πρωί. Ήταν μέρος της στρατηγικής του Valentino για να προσπαθήσει να είναι πιο ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν.

 

Όσο για το τεστ, ποια τα πρώτα συμπεράσματα;

 

Δεν μπορώ να σας πω τι δοκιμάσαμε (χαμογελάει). Δοκιμάσαμε πολλά πραγματα: πλαίσιο, ηλεκτρονικά, κινητήρα. Είχαμε τη μοτοσυκλέτα του 2014 στο τεστ της Βαλένθια. Τώρα, στο χειμερινό διάλειμμα, θα εργαστούμε πάνω στα δεδομένα που μαζέψαμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο τεστ της Sepang στις αρχές του Φεβρουαρίου. Μετά θα έχουμε τρία επίσημα τεστ, πριν τον εναρκτήριο αγώνα στο Κατάρ που θα είναι πιο νωρίς από ποτέ, τη νέα χρονιά.

 

Είναι ακόμα νωρίς για το 2014, αλλά έχετε θέσει στόχους για τον Jorge Lorenzo και τον Valentino Rossi;

 

Θα είναι μια δύσκολη μάχη και πάλι. Κατά τη γνώμη μου θα είναι πάλι Honda vs Yamaha και Marquez vs Lorenzo. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα και να έχουμε τους οδηγούς μας χωρίς τραυματισμούς. Στη μοτοσυκλέτα πρέπει να βελτιώσουμε όλους τους τομείς, διότι γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας θα κάνουν το ίδιο. Τώρα όμως χρειαζόμαστε ξεκούραση, διότι το τέλος της σεζόν ήταν δύσκολο. Νομίζω ότι το απαγορευτικό από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου είναι πολύ καλή ιδέα, έτσι ώστε υποχρεωτικά όλοι να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Θα εξετάσουμε εξονυχιστικά όλους τους τομείς, για να δούμε που μπορούμε να βελτιωθούμε, τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και πως να αποφύγουμε τα λάθη. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε του χρόνου!

 

Επόμενο άρθρο »

Νέος ρόλος για τον Puig στο HRC

« Προηγούμενο άρθρο

FIM Gala Ceremony 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα