• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Max Biaggi: "Oltre"
20 χρόνια καριέρας σ' ένα βιβλίο!
Νέα 12/12/2013 - 10:18

Πολλοί περίμεναν από τον Max Biaggi να γράψει την αποκαλυπτική του βιογραφία στο τέλος του 2005, όταν και αποχώρησε από το MotoGP μετά και την αμφιλεγόμενη σεζόν που είχε με το HRC. Αντ' αυτού, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποφάσισε να βγάλει τώρα το βιβλίο του, ένα χρόνο περίπου αφότου αποσύρθηκε της ενεργού δράσης.

 

Στα τέλη του περασμένου μήνα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του βιβλίου του "Ρωμαίου Αυτοκράτορα", ένα βιβλίο που γράφτηκε με τη βοήθεια του Paolo Scalera, δημοσιογράφου της Corriere della Sera. Το όνομα του βιβλίου είναι: Oltre-Nelle pieghe della mia Vita, που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση: Ένα βήμα πιο πέρα... στις άγνωστες πτυχές της ζωής μου.

 

Όπως όλες οι βιογραφίες, το βιβλίο καταπιάνεται με τη ζωή του διάσημου αναβάτη, τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες του, ενώ περιγράφεται και η πρώτη του "γνωριμία" με μοτοσυκλέτα, που έγινε σε πολύ προχωρημένη ηλικία, όταν ο Biaggi ήταν 18 χρονών! Ο νεαρός τότε Ιταλός δανείστηκε μια μοτοσυκλέτα και δεν του πήρε παρά μόνο μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσει την κλίση του στους δυο τροχούς!

 

Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν βολικά στο ξεκίνημα για τον Biaggi, ο πατέρας του οποίου - η μητέρα του τους εγκατέλειψε όταν ο Max ήταν πολύ μικρός - του δήλωσε ότι αν ήθελε να πάρει μοτοσυκλέτα και αγωνιστική φόρμα, θα έπρεπε να τα πληρώσει μόνος του κι έτσι ο Ιταλός ξεκίνησε να δουλεύει ως κούριερ, συμμετέχοντας παράλληλα σε μικρές κατηγορίες αγώνων.

 

Μερικά χρόνια αργότερα θα έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία των 250cc, όπου και θα κέρδιζε τέσσερεις συνεχόμενους Τίτλους! Ο θρύλος του "Ρωμαίου Αυτοκράτορα" είχε ξεκινήσει! Το βιβλίο καλύπτει την 20ετή καριέρα του Biaggi, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της έντονης κόντρας του με τον Valentino Rossi, καθώς και τους δυο Παγκόσμιους Τίτλους του με την Aprilia στα SBK.

 

Για την ώρα το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο στα Ιταλικά, αλλά - δεδομένου ότι ο Biaggi είτε μας αρέσει είτε όχι είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας - είναι βέβαιο ότι θα το δούμε να μεταφράζεται σε άλλες γλώσσες λίαν συντόμως.

 

Επόμενο άρθρο »

Laverty-Parkes το δίδυμο της PBM

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Ο Elias στην Kawasaki;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα