• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Στην Sepang θα αποφασίσουμε!
Μόνο ως OPEN συμμετοχή η Ducati από το 2014;
Νέα 09/01/2014 - 11:26

Υπάρχει ενδεχόμενο το 2014 - σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ιταλία - να έχουμε αντί για τρεις, μόλις δυο εργοστασιακές συμμετοχές στο grid της μεγάλης κατηγορίας, μιας και η Ducati σκέφτεται να πάρει μέρος τη νέα αγωνιστική σεζόν μόνο ως OPEN συμμετοχή!

 

Φυσικά δεν έχει παρθεί καμμία τελική απόφαση, ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή του στο gpone.com, ο Andrea Dovizioso αποκάλυψε ότι τόσο η GP14 όσο και η GP13 (OPEN) θα αξιολογηθούν στο επερχόμενο τεστ της Μαλαισίας. "Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα...", επιβεβαιώνει ο Ιταλός και προσθέτει: "Στη Sepang, μετά τις δοκιμές, θα αποφασίσουμε ποιο δρόμο θα διαλέξουμε".

 

Η νέα OPEN κατηγορία αντικαθιστά από φέτος τις CRT, με τις μοτοσυκλέτες της OPEN να επωφελούνται από αυξημένη ποσότητα καυσίμου, περισσότερους κινητήρες ανά σεζόν κι ένα πιο μαλακό πίσω ελαστικό, σε σχέση με τις εργοστασιακές συμμετοχές. Από την άλλη, οι συμμετοχές OPEN θα αγωνίζονται με την πλήρη ECU της Magneti Marelli, την ώρα που τα εργοστάσια θα έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν το δικό τους software. Αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι της Ducati, είναι να δουν κατά πόσο το μειονέκτημα της χρήσης του ενιαίου software, αντισταθμίζεται από τα παραπάνω οφέλη της νέας κατηγορίας.

 

"Στην Jerez, όταν ο Yonny Hernandez έκανε το ντεμπούτο του με την OPEN Ducati, οι διαφορές ανάμεσα στην εργοστασιακή και στην OPEN ήταν μηδαμινές. Ακούστηκαν και αναφορές ότι η απόκριση του κινητήρα άλλαξε, με τα τέσσερα επιπλέον λίτρα καύσιμο... αλλά πως; Πρέπει να το δοκιμάσουμε και να δούμε αν υπάρχουν κάποιες θετικές αλλαγές", σχολίασε ο Dovi.

 

Επισήμως βέβαια, μόνο ο Hernandez έχει δηλωθεί ως OPEN συμμετοχή της Ducati με την ομάδα της Pramac. Αν τελικά και οι άλλοι οδηγοί της Ducati - οι Dovizioso, Crutchlow και ο δεύτερος αναβάτης της Pramac, Iannone - συμμετάσχουν στο φετινό Πρωτάθλημα ως OPEN, οι μόνες εργοστασιακές συμμετοχές το 2014 θα είναι αυτές της Honda και της Yamaha. Φυσικά οι τελευταίες θα έχουν και αυτές "εμπειρία" από τη νέα κατηγορία, μέσω των ιδιωτικών μοτοσυκλετών που θα προμηθεύσουν τις ανεξάρτητες ομάδες του grid.

 

Να επισημάνουμε εδώ, ότι η OPEN Ducati θα είναι ουσιαστικά η περσινή εργοστασιακή μοτοσυκλέτα των κόκκινων (GP13), με την ενιαία ECU της Magneti Marelli φυσικά, ενώ αντίθετα οι OPEN συμμετοχές των Honda και Yamaha θα έχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με τις εργοστασιακές τους μοτοσυκλέτες.

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤΜ YEAR BOOK 2013

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Dakar Ειδική 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα