• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2014: Ειδική 4
Πρωτιά για Pedrero, καταστροφή για Despres!
Νέα 09/01/2014 - 13:42

Ο Juan Pedrero της Samsung Sherco Rally, κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο στην τέταρτη ειδική του φετινού ράλλυ Dakar, διανύοντας την ειδική διαδρομή των 353 χιλιομέτρων σε χρόνο κάτω από πέντε ώρες και τριάντα λεπτά. Τον ακολούθησαν οι Chaleco Lopez (ΚΤΜ) και Marc Coma (ΚΤΜ). Στη γενική κατάταξη ο Joan Barreda του HRC κρατά την πρώτη θέση, ωστόσο το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει μειώθηκε αισθητά μετά την έκτη θέση που πήρε χτες στην τέταρτη ειδική. Ο Coma είναι στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, με διαφορά λίγο πάνω από τρία λεπτά από τον Ισπανό, ενώ τρίτος είναι πλέον ο Lopez.

 

Η τέταρτη ειδική σηματοδότησε το τελευταίο μισό της πρώτης μαραθώνιας ειδικής του Dakar 2014 και καθυστέρησε περίπου δυο ώρες, για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους οδηγούς να προετοιμαστούν, μετά από μια πολύ δύσκολη τρίτη ειδική. Ο Chaleco Lopez μπορεί να ξεκίνησε από την έκτη θέση, ωστόσο μέχρι το πρώτο checkpoint είχε καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη, ακολουθούμενος από τον Γάλλο Duclos και τον Coma στην τρίτη θέση. Στα πρώτα στάδια, ιδιαίτερα δυνατοί αποδείχτηκαν και οι Casteu και Viladoms, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισαν προβλήματα και τέθηκαν εκτός δεκάδας.

BARREDA
BARREDA

 

Ο Lopez προηγούνταν σταθερά και στο δεύτερο CP, ενώ ο Duclos κρατούσε δυνατά τη δεύτερη θέση. Οι δυο τους όμως πιέζονταν από τους Coma και Jeremias Israel Esquerre (Speedbrain), που ήταν μόλις λίγα λεπτά πίσω τους. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο, ο Garcia άρχισε να κερδίζει σημαντικά έδαφος και παρά το ότι είχε ξεκινήσει χτες από την 43η θέση, μέχρι το CP3 είχε κατορθώσει να φέρει τη μοτοσυκλέτα του στη δεύτερη θέση, με διαφορά κάτω του λεπτού από τον Lopez! Ο Ισπανός της Sherco συνέχιζε να πιέζει μέχρι το τέλος, όταν και κατόρθωσε να ολοκληρώσει 29 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Χιλιανό, κατακτώντας την πρώτη του ειδική για φέτος!

COMA
COMA

 

Ο Esquerre παρέμεινε σταθερός μέχρι το τέλος και πήρε την τέταρτη θέση, το καλύτερό του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής φέτος. Ο Barreda, που μετρούσε μέχρι χτες δυο πρωτιές, και μπορούσε να πάρει μια θέση στην πρώτη τριάδα στην 4η ειδική, έκανε ένα λάθος στην πλοήγηση προς το τέλος που του στοίχισε πολύτιμο χρόνο. "...περίπου 80 χιλιόμετρα πριν το τέλος πήρα μια λάθος στροφή... έχασα πολύ χρόνο. Το θετικό είναι όμως ότι έσωσα κάπως την κατάσταση και συνεχίζουμε να προηγούμαστε στην κατάταξη", παραδέχτηκε ο αναβάτης του HRC.

BARREDA
BARREDA

 

Καταστροφική ήταν η χτεσινή ημέρα για τον Πρωταθλητή Cyril Despres της εργοστασιακής Yamaha, ο οποίος ήταν δυνατός για το μεγαλύτερο διάστημα της ειδικής, αλλά καθώς πλησίαζε στον τερματισμό ο κινητήρας του τον πρόδωσε κι έμεινε πάνω από 40 λεπτά πίσω από τον πρώτο! Στο τέλος, ο Γάλλος τερμάτισε στην 16η θέση, πέφτοντας στην κατάταξη στην έκτη θέση. Ο Sunderland (HRC) αντιμετώπισε και αυτός προβλήματα με τον κινητήρα του και αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

 

Τα αποτελέσματα της τέταρτης ειδικής:

 

1 Joan Pedrero 05:29'13 ESP SHERCO Sherco Rally Factory

2 Chaleco López +00'29 CHI KTM KTM Red Bull Rally Factory

COMA
COMA

3 Marc Coma +03'10 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

4 Jeremias Israel +06'30 CHL SPEEDBRAIN Team Speedbrain

5 Olivier Pain +07'01 FRA YAMAHA Yamaha Racing

6 Joan Barreda +13'56 ESP HONDA TEAM HRC

7 Paulo Goncalves +18'38 PRT HONDA TEAM HRC

8 Ivan Jakes +19'30 SLO KTM Nad Ress Adventure

9 Alain Duclos +23'10 FRA SHERCO Sherco Rally Factory

10 Daniel Gouet +24'38 CHI HONDA Tamarugal Honda Racing XC Rally Team


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της τέταρτης ειδικής:


1 Joan Barreda 13:39'53 ESP HONDA TEAM HRC

2 Marc Coma +3'10 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

3 Chaleco López +5'12 CHI KTM KTM Red Bull Rally Factory

4 Alain Duclos +25'25 FRA SHERCO Sherco Rally Factory

5 Olivier Pain +29'38 FRA YAMAHA Yamaha Racing

6 Cyril Despres +41'17 FRA YAMAHA Yamaha Racing

7 David Casteu +42'17 FRA KTM Team Casteu

8 Jeremias Israel +46'33 CHL SPEEDBRAIN Team Speedbrain

9 Jordi Viladoms +49'14 ESP GAS GAS Gas Gas JVO Team

10 Kuba Przygonski +54'52 POL KTM KTM Rally Factory

Επόμενο άρθρο »

Video: Dakar Ειδική 4

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuki Video 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα