• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Θέλει Τίτλο ο Corti!
Από το 2015 με την MV Agusta
Νέα 10/01/2014 - 12:34

Ο Claudio Corti πιστεύει ότι - από το 2015 - θα έχει τη δυνατότητα να παλέψει για τον Τίτλο στα SBK, την ώρα που τόσο αυτός όσο και η MV Agusta, ετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους στο Πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα στην Αυστραλία.

 

Ο Ιταλός, τρεις φορές δεύτερος στα Superstock 1000, θα λάβει μέρος ως κανονική συμμετοχή στα SBK το 2014, με τα χρώματα της Yakhnich Motorsport. O 27χρονος είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, έχοντας κάνει ικανοποιητικούς χρόνους πάνω στην F4RR του, στο τεστ της Jerez πριν ισχύσει η διακοπή των δοκιμών.

 

Ο Corti θεωρεί ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι δύσκολοι, δεδομένου ότι θα έχει λίγο χρόνο μπροστά του για δοκιμές, ωστόσο παρουσιάζεται πεπεισμένος ότι όσο ο καιρός περνάει θα είναι και πιο ανταγωνιστικός. "Τα παιδιά εδώ, δούλεψαν σκληρά και εξέλιξαν μερικά νέα εξαρτήματα, βάσει της πληροφόρησης που τους δώσαμε από το πρώτο τέστ. Θα τα δοκιμάσουμε στο Portimao στις 19 και 20 Ιανουαρίου, για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το βήμα εμπρός", σχολίασε.

 

"Η μοτοσυκλέτα που δοκιμάσαμε στην Jerez ήταν σχεδόν δρόμου και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα είναι αυτή εδώ. Είναι πολύ κρίμα που δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για δοκιμές, προτού αρχίσει η νέα σεζόν, αλλά πιστεύω ότι όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί!" πρόσθεσε.

 

Το συμβόλαιό του με την MV Agusta είναι διετές και ο Claudio Corti βάζει ψηλά τον πήχη για το δεύτερο χρόνο της συνεργασίας του με την ιταλίδα μοτοσυκλέτα: "Το σκεπτικό είναι να εξελίξουμε όσο το δυνατόν τη μοτοσυκλέτα φέτος και μετά να πάμε να χτυπήσουμε το Πρωτάθλημα το 2015 με την EVO έκδοση. Η μοτοσυκλέτα έχει πολλά δυνατά σημεία και θεωρώ ότι τη νέα χρονιά θα πετύχουμε καλά πράγματα".

 

"Οι χρόνοι που πετύχαμε με την stock μοτοσυκλέτα στην Jerez ήταν ενθαρρυντικοί και η αίσθηση από το μπροστινό ήταν απίστευτη. Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι βέβαια, διότι το επίπεδο του grid είναι υψηλό, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας. Όπως είπα και πριν λίγο στον πατέρα μου, ανυπομονώ να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα και πάλι!"

 

Ο καλύτερος χρόνος του Corti στην Jerez ήταν στο 1:42.9, που τον άφησε στα 2.6δ πίσω από τον Πρωταθλητή Tom Sykes. Ο Ιταλός ήταν πιο κοντά στους Loris Baz (+2.0), Marco Melandri (+1.7) και Leon Haslam (+0.7).

 

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2014: Ειδική 5

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez εναντίον Baker!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα