• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: Ο Ezpeleta είχε δίκιο!
Το σόου ήταν πραγματικά υπέροχο!
Νέα 26/03/2014 - 10:02

Μετά από έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες MotoGP που έχουμε παρακολουθήσει, η αναμονή - τρεις περίπου εβδομάδες - για τον δεύτερο αγώνα είναι μεγάλη! Εν τω μεταξύ, διαβάσαμε μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Carlo Pernat στο gpone.com!

 

"Θεωρώ ότι το βασικό του αγώνα στο Κατάρ, είναι ότι ο Ezpeleta είχε δίκιο!" δήλωσε ευθύς εξ αρχής ο Ιταλός μάνατζερ. "Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι νέοι κανονισμοί έφεραν μια καινούργια ισορροπία δυνάμεων, τόσο στα ελεύθερα/χρονομετρημένα, όσο και στον αγώνα. Στο τέλος οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες επικράτησαν, αν και με λιγότερο εντυπωσιακό τρόπο απ' ότι συνήθως. Είδαμε ένα καλύτερο σόου και οι καλύτεροι αναβάτες με τις καλύτερες μοτοσυκλέτες ήταν πάλι στην κορυφή".

 

Αντιθέτως, αυτός που απογοήτευσε τον Pernat ήταν ο Jorge Lorenzo διότι "... είναι γνωστός για τη δύναμη του μυαλού του, αλλά στον αγώνα παρασύρθηκε. Πιστεύω ότι μια από τις αιτίες γι' αυτό είναι ο Valentino. Ο Rossi φέτος είναι γρήγορος ήδη από τα τεστ, δείχνοντας μια ανταγωνιστικότητα που τάραξε τα νερά στο γκαράζ του Lorenzo. Άρχισε να σκέφτεται υπερβολικά για τα ελαστικά, την Εργοστασιακή ή OPEN επιλογή, συνεχώς απασχολώντας το μυαλό του με αυτά. Πιστεύω ότι αν ο Rossi δεν έδειχνε πιο άνετος με τα καινούργια τεχνικά δεδομένα, ο Lorenzo δεν θα είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιθέτως στο αγώνα έχασε την καθαρότητα της σκέψης του, προσπάθησε να ξεφύγει μπροστά υποτιμώντας τις επικίνδυνες συνθήκες πίστας. Πρέπει να επανακτήσει τη ψυχραιμία του και τη δύναμη του νου του, πριν τον επόμενο αγώνα στο Τέξας".

 

Πάντως, χάρη στον Marc Marquez οι Ισπανοί δεν πρέπει να απογοητεύονται, ενώ και οι Ιταλοί ήταν χαρούμενοι - όπως και όλος ο κόσμος - βλέποντας έναν αναγεννημένο Rossi να παλεύει για τη νίκη!

 

"Το θετικό για τους Ιταλούς οπαδούς, είναι ότι ο Valentino επέστρεψε! Όχι ο Valentino πριν δέκα χρόνια, αυτό θα ήταν αδύνατο στα 35 του χρόνια, αλλά οπωσδήποτε ένας δύσκολος αντίπαλος για να αντιμετωπίσεις. Οι μάχες με τον Marquez στους δυο τελευταίους γύρους ήταν καταπληκτικές, τόσο για εμάς που τις παρακολουθήσαμε απ' έξω, όσο και για τον ίδιο".

 

Το μυστικό της δυναμικής επιστροφής του Valentino Rossi στις πρώτες θέσεις; "Προπονήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δουλεύοντας από κοντά με την Yamaha για να προσαρμόσει το στυλ του στις απαιτήσεις της νέας αυτής εποχής στους αγώνες. Αυτό, μαζί με τον εγωισμό του, τον βοήθησαν να κερδίσει μέρος της παλιάς του δόξας. Είναι πολύ νωρίς για ένα οριστικό συμπέρασμα, αλλά ξεκίνησε πολύ καλά".

 

Τέλος, ο Pernat εξέφρασε τη γνώμη του και για τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της Ducati που διατηρούν τα πλεονεκτήματα της OPEN κατηγορίας. Iannone, μετά την πτώση του νωρίς στον αγώνα, ήταν σε θέση να γυρίζει στον ίδιο ρυθμό με τους μπροστά. Θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη. Θα καταλάβουμε καλύτερα τις δυνατότητές τους στο Τέξας. Μέχρι στιγμής, το έξτρα μαλακό ελαστικό, αποτελεί σίγουρα πλεονέκτημα στις κατατακτήριες. Θα δούμε τι θα γίνει στους επόμενους αγώνες, στο Κατάρ πάντως η ισορροπία δυνάμεων ήταν φανταστική".

 

Επόμενο άρθρο »

Άδοξο ντεμπούτο για P.Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Περίεργη πτώση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα