• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άτυπο ξεκίνημα του Πανελλήνιου
Με 84 οδηγούς, γέμισε η Τρίπολη
Νέα 31/03/2014 - 19:04

Αποστολή: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Μαραγκός

 

Στην πίστα της Τρίπολης, σε Track Day που διοργάνωσε το ΤΕΑΜ65, έγινε η πρώτη προπόνηση των περισσοτέρων Ελλήνων αγωνιζόμενων και πολλών ιδιωτών, με 84 αναβάτες να συμμετέχουν στα 20λεπτα που έκανε καθένα από τα 4 γκρουπ δυναμικότητας στα οποία χωρίστηκαν.

Αρκετές ομάδες έστησαν τις τέντες τους, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν στους αγώνες και πολλοί δοκίμασαν τις νέες τους μοτοσυκλέτες, ενώ κάποιοι άλλοι απλά προπονήθηκαν εν όψη του πρώτου Αγώνα της χρονιάς, που οι φήμες λένε ότι θα γίνει στην Τρίπολη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.

 

Εντυπωσίασε ο πολυ-Πρωταθλητής Σάκης Συνιώρης πάνω στην Aprilia RSV4 με την οποία θα αγωνίζεται φέτος στη μεγάλη κατηγορία Superstock, σημειώνοντας 57.0'' στην άτυπη χρονομέτρηση. Επίσης ήταν ταχύτερος με 58'' με την Triumph 675 Daytona με την οποία θα αγωνίζεται στη μεσαία κατηγορία Supersport.

Πίππος, Καντιμοίρης
Πίππος, Καντιμοίρης

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο περσινός Πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος στην πρώτη του επίσημη προπόνηση με τη νέα για τον ίδιο Ducati Panigale της ομάδας KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM. Ο Πίππος με 57.3'' έγραψε το 2ο χρόνο, ενώ πολύ κοντά του με 57.5'' ήταν ο ομόσταυλός του Γιώργος Παπασταύρου που έτρεχε και πέρυσι με την Panigale 1199. H ομάδα φέτος λειτουργεί με την τεχνική βοήθεια της ομάδας του Γιάννη Μπούστα.

Ευχάριστη έκπληξη – αναμενόμενη κάπως – η παρουσία του Πρωταθλητή Γρηγόρη Παναγιωτόπουλου με μια σχετικά παλιά Kawasaki ZX-10R (θα έλθει σύντομα η φετινή ΖΧ με την οποία θα αγωνιστεί) της ομάδας του Μάκη Χρήστου (Λειβαδιά), με ακόμη πιο ευχάριστο το ότι και ο Μάκης ήταν μέσα στην πίστα με Yamaha R1!

Γκιζίνος
Γκιζίνος

Με τέτοια μοτοσυκλέτα βέβαια και ο Άρης Γκιζίνος που δοκίμαζε διάφορα πράγματα και δεν καταφέραμε να “πιάσουμε” τους χρόνους του.

Ο Φώτης Τσαλίκης με την Honda CBR1000RR δοκίμαζε ρυθμίσεις και ήταν ιδιαίτερα γρήγορος.

 

Διακρίναμε επίσης τον Βασίλη Ευθυμίου με την MV Agusta F4 και τον πάντα αξιόμαχο Μιχάλη Σπηλιώτη με την Yamaha R1, όπως και τον Στέφανο Καντιμοίρη από τη Ρόδο με τη δική του R1 και χρόνους στο χαμηλό 59'' ενώ δυνατά κινήθηκε και ο Βασίλης Γερακίτης με την γνωστή BMW S1000RR. Οι φήμες λένε ότι με τέτοια μοτοσυκλέτα θα αγωνιστεί και πάλι ο Πρωταθλητής Κώστας Κοντομάρος και αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη κατηγορία φέτος θα έχει τεράστιο συναγωνισμό!  

Παναγιωτόπουλος
Παναγιωτόπουλος

 

Από τους οδηγούς της Supersport ο Σωτήρης Μπεγνής με ιδιαίτερο βάψιμο στο φέρινγκ του, σημείωσε καλούς χρόνους και φέτος στοχεύει να κάνει δύσκολη τη ζωή του Συνιώρη. Σημαντική η παρουσία της ομάδας Zen1one με τον Σπύρο Χριστόπουλο να δοκιμάζει μια νέα MV Agusta 675 και τον Κώστα Πολίτη να περιμένει και αυτός μια τέτοια!

Πολλές ακόμη ομάδες και οδηγοί και αρκετοί ιδιώτες, αλλά και το περιοδικό MOTOGP WORLD που με την ευκαιρία ολοκλήρωσε το πρώτο τεστ της νέας Ducati Panigale 899 επί Ελληνικού εδάφους, με τον Γιάννη Διατσίδη να επιστρέφει στην Τρίπολη μετά από 12 χρόνια! Περισσότερα για την 899 σε επόμενη αναφορά και βέβαια στο 51ο τεύχος του περιοδικού.

 

Σπηλιώτης
Σπηλιώτης
Ευθυμίου
Ευθυμίου
Διατσίδης 899
Διατσίδης 899
Μπεγνής, Παπασταύρου
Μπεγνής, Παπασταύρου

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ο Rossi παραδίδει μαθήματα!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Συνέντευξη με τον A.Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα