• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ημερομηνίες και νέες κατηγορίες στο Πανελλήνιο
Από την Προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2014
Νέα 20/04/2014 - 13:09

Η Αθλητική ΜΟΤΟΕ, για το 2014, προκηρύσσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλετών, αποτελούμενο από 6 αγώνες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:  

 

Ημερομηνία

27 Απριλίου, Τρίπολη ΑΡΤΕΜΙΣ

8 Ιουνίου, Μέγαρα ΟΜΑ∆Α 65

29 Ιουνίου, Μέγαρα ΦΙΑΜ

13/14 Σεπτεμβρίου,  Σέρρες ΛΑΜΣ (2πλός)

26 Οκτωβρίου, Τρίπολη ΛΕΜΟΤ

 

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας προκηρύσσονται οι παρακάτω κατηγορίες μοτοσυκλετών/αγωνιζομένων:

Supersport

Superstock

Racing

Νέων

Οpen (Πανελλ. Κύπελλο)

ΟΡΕΝ 600

 

Στην κατηγορία Νέων: αθλητές που δεν έχουν συμμετάσχει σε αγώνα ταχύτητας, ο περιορισμός δεν ισχύει για αθλήτριες.

Η κατηγορία διαιρείται σε 2 υποκατηγορίες:

Νέων 125: αθλητές 15-25 ετών - Μοτ/τες με έγκριση τύπου δρόμου 125-200 4Τ μονοκύλινδρες & 125 2Τ 

Νέων 300: αθλητές 16-25 ετών - Μοτ/τες με έγκριση τύπου δρόμου 250-300κε 4Τ. Μέχρι 250κε με ελευθερία βελτιώσεων και μέχρι 300κε χωρίς μετατροπές στον κινητήρα. 

 

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ: αθλητές 18 ετών και άνω. Ελαστικά ενιαίου κατασκευαστή/τύπου για όλους τους συμμετέχοντες. Για το 2014 έχουν επιλεγεί ελαστικά Dunlop D211 GP Racer τα οποία θα διατίθενται σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ 600: αθλητές 16 ετών και άνω, η κατηγορία θα διεξάγεται ταυτόχρονα με την κατηγορία ΟΡΕΝ στην οποία θα βαθμολογούνται οι αθλητές της ΟΡΕΝ 600, θα αποτελεί όμως και ξεχωριστό Επαθλο με ξεχωριστή βαθμολογία και ξεχωριστές απονομές ανά αγώνα και έτος.

Στην κατηγορία Open δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Οι 6 πρώτοι της τελικής κατάταξης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι 10 πρώτοι της τελικής κατάταξης όλων των υπολοίπων πρωταθληματικών κατηγοριών.

 

Αυτά είναι τα κύρια σημεία της προκήρυξης που άργησε πολύ να έλθει και φυσικό είναι να δείχνει εξαιρετικά δύσκολο να συμπληρωθεί η νέα κατηγορία των Νέων στον πρώτο αγώνα. Όμως είναι θετικό ότι δημιουργείται η προϋπόθεση για άνοιγμα των αγώνων στους νέους οδηγούς.

 

Ελπίζουμε, αν και τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά, να δώσει επιτέλους η ΑΜΟΤΟΕ τη σημασία που πρέπει στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και τουλάχιστον να ενημερώνει τον τύπο, κάτι που κάνει μέχρι στιγμής μόνο για το Μοτοκρός!

Επίσης κάτι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε με τίποτε, είναι η προκήρυξη αγώνων σε ημερομηνίες που τις ώρες διεξαγωγής του Ελληνικού Αγώνα έχει και Αγώνα MotoGP! Οι θεατές των αγώνων κατά τεκμήριο είναι και τηλεθεατές του MotoGP, οπότε είναι σαφές ότι θα αναγκαστούν να διαλέξουν ένα από δύο, στερώντας από το Πανελλήνιο τη δυνατότητα να έχει περισσότερους φίλους κοντά του! Τα περί τότε μπορούσε η τάδε λέσχη και άλλες τέτοιες δικαιολογίες που ακούμε κάθε χρόνο είναι απλά φθηνές και δείχνουν ότι η ΑΜΟΤΟΕ δεν μπορεί να δει την ανάγκη για αναβάθμιση του πρωταθλήματος!

 

Επόμενο άρθρο »

Schwantz: Η Suzuki είναι έτοιμη από τώρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινά το Πανελλήνιο στην Τρίπολη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα