• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Assen 2ο Σκέλος: Νέα νίκη για Rea!
Δυνατή βροχή και καθυστέρηση δυο ωρών για το 2ο σκέλος
Νέα 29/04/2014 - 16:10

Ο Jonathan Rea πέτυχε ακόμα μία νίκη επί ολλανδικού εδάφους - την πέμπτη της καριέρας του - καθώς πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού στο δεύτερο σκέλος του τρίτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, που ολοκληρώθηκε (με αρκετή καθυστέρηση) την Κυριακή.

 

Η εκκίνηση δόθηκε κανονικά, ωστόσο μετά από μόλις δυο γύρους άνοιξαν οι ουρανοί και η δυνατή βροχή έβαλε τέλος στις προσπάθειες των αναβατών. Μέχρι να ξεκινήσει εκ νέου ο αγώνας, η αναμονή έφτασε τις 2 ώρες και η διάρκειά του μειώθηκε στους 10 γύρους. Παρά τους λίγους γύρους όμως, η δράση ήταν πλούσια!

 

Ο Rea - πάνω στην Honda του - κατάφερε να ξεκινήσει πολύ δυνατά και στην πρώτη στροφή πέρασε τον Tom Sykes με μια τολμηρή κίνηση, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει από την πέμπτη θέση ως τη δεύτερη! Μόλις πέρασε μπροστά από τον οδηγό της Kawasaki, ο Rea προσπάθησε να πιέσει και να φτιάξει διαφορά.

 

Ωστόσο ο νικητής του πρώτου σκέλους, Sylvain Guintoli, τον πρόλαβε και οπωσδήποτε θα βλέπαμε ακόμα μια σπουδαία μάχη για την πρώτη θέση, αν ο Γάλλος δεν έχανε το πίσω μέρος της Aprilia του στην τελευταία στροφή κι έπεφτε μ' ένα θεαματικό highside. Αυτό σήμαινε ότι ο Rea μπορούσε να επαναπαυθεί στη μεγάλη διαφορά του από το πίσω γκρουπ!

 

Οδηγός αυτού ήταν αρχικά ο Sykes, με τον Melandri πίσω του, ωστόσο σύντομα ένας πολύ δυνατός Alex Lowes τους έφτασε και τους προσπέρασε, παίρνοντας τη δεύτερη θέση! Εντυπωσιακός ο rookie στο Πρωτάθλημα αναβάτης της Suzuki, ο οποίος μάλιστα έδειχνε ως ένα σημείο ικανός να ανησυχήσει και τον Rea στην πρώτη θέση! Ωστόσο σύντομα συμβιβάστηκε με τους είκοσι βαθμούς.

 

Έτσι, ο Rea θα πέρναγε τη γραμμή τερματισμού με άνεση στην πρώτη θέση, κατακτώντας την πέμπτη του νίκη στην Ολλανδία και την πρώτη του από το Silverstone πέρυσι! Παράλληλα, ο Βρετανός αναβάτης της Pata Honda διατηρεί και το ρεκόρ που τον θέλει να παίρνει πάντα μια - έστω - νίκη στο Πρωτάθλημα!

 

Πίσω από τον Lowes, η μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου δόθηκε ανάμεσα στον Marco Melandri και στον Davide Giugliano, με τους δυο να έχουν αφήσει πίσω τους έναν Tom Sykes που δυσκολευόταν πολύ στο δεύτερο σκέλος. Θέλοντας να επανορθώσει για την πτώση του στον πρώτο αγώνα, ο Giugliano θα έπαιρνε την τρίτη θέση με τον Melandri όμως να είναι κοντά του καθώς μπαίναμε στον προτελευταίο γύρο!

 

Στο τέλος, ο Ιταλός της Aprilia θα έκανε το λάθος και θα έβγαινε εκτός πίστας! Πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην έκτη θέση, με τον Giugliano να χαρίζει στην Ducati το δεύτερό της βάθρο με την 1199 Panigale! Βλέποντας τον Guintoli να πέφτει, ο Sykes επέλεξε το σίγουρο δρόμο και χωρίς να πιέσει πήρε την τέταρτη θέση, διευρύνοντας το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 12 βαθμούς.

 

Ο Leon Haslam έκλεισε την πρώτη πεντάδα, πετυχαίνοντας το καλύτερό του αποτέλεσμα από τότε που πήγε στην ομάδα της Pata Honda. Πίσω από τον Melandri, ο Loris Baz δεν έδειξε την ευχέρειά του στο βρεγμένο και πήρε μια μάλλον απογοητευτική έβδομη θέση. Μετά την πτώση του, ο Guintoli ξαναμπήκε στην πίστα κι έκανε δυνατούς γύρους για να καταφέρει να ανέβει ως την ένατη θέση!

 

Πιο μπροστά από τον Γάλλο, στην όγδοη θέση, ο Chaz Davies, ο οποίος οδήγησε συνετά κι εκμεταλλεύτηκε τις πτώσεις των Laverty, Camier και Toni Elias. Στις EVO, μετά την πτώση του πολύ καλού Leon Camier, τον άτυπο τίτλο του νικητή πήρε ο σταθερός Niccolo Canepa με την EVO Ducati του!

 

Δείτε τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ελληνικός θρίαμβος στην Ολλανδία!

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Θα κάνω μεγάλο αγώνα στην Jerez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα