• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Jerez!
Θα σταματήσει το σερί του Marquez;
Νέα 30/04/2014 - 16:08

Σε μερικές ώρες ξεκινά ο τέταρτος αγώνας της σεζόν, με τους καλύτερους αναβάτες μοτοσυκλετών στον κόσμο, να βρίσκονται στην Ανδαλουσία και συγκεκριμένα στην πίστα της Jerez! Εκεί όπου ένα μεγάλο ερώτημα στριφογυρίζει στις σκέψεις των φιλάθλων: Θα σταματήσει το σερί του Marc Marquez;

 

Ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει κυριαρχήσει στους τρεις προηγούμενους γύρους, με πιο πρόσφατο τον αγώνα στην Αργεντινή όπου πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, απολαμβάνοντας μια διαφορά 19 βαθμών από τον Dani Pedrosa.

 

Ο τελευταίος θα βρεθεί σε μια πίστα που του αρέσει και στην οποία πέρυσι επικράτησε του (τότε) νέου του ομόσταυλου. Στόχος του βετεράνου αναβάτη είναι να πετύχει την πρώτη του νίκη και να μειώσει τη διαφορά του από τον Marquez. Να σημειώσουμε ότι ο Pedrosa βρίσκεται ανελλιπώς στο βάθρο από το ξεκίνημα του 2014.

 

Για τον Jorge Lorenzo η Αργεντινή σηματοδότησε ένα καινούργιο "ξεκίνημα", με τον Ισπανό άσο της Movistar Yamaha να επιστρέφει στο βάθρο μετά από δυο δύσκολους αγώνες σε Κατάρ και Τέξας. Δεν είναι καθόλου απίθανο ο τέταρτος γύρος να του φέρει και την πρώτη του νίκη. Να θυμίσουμε ότι η πίστα της Jerez έχει ήδη μια στροφή με το όνομά του!

 

Ο Valentino Rossi πήρε την τέταρτη θέση στην Αργεντινή και είναι τρίτος στη βαθμολογία. Το πιο σημαντικό όμως για τον Ιταλό θρύλο, είναι ότι ο ρυθμός του και στους τρεις αγώνες της χρονιάς ήταν πολύ καλός και μπορεί να πιέζει τη μοτοσυκλέτα του, κερδίζοντας και πάλι στα φρένα, εκεί δηλαδή που "πονούσε" την περασμένη σεζόν.

 

Για τον Andrea Dovizioso, ο αγώνας στην Αργεντινή - ευελπιστεί - να αποτελέσει μια κακή παρένθεση, καθώς ο Ιταλός αναβάτης της Ducati θέλει να επαναλάβει την επιτυχία (και το βάθρο) του Τέξας.

 

Παράλληλα θα πρέπει πλέον να υπολογίζει και τον εξαιρετικό Andrea Iannone που ήταν η κορυφαία Ducati στην Αργεντινή, παίρνοντας την έκτη θέση που είναι και η καλύτερή του στη μεγάλη κατηγορία! Στην Jerez θα δούμε και πάλι πάνω στην GP14, τον Βρετανό Cal Crutchlow, ο οποίος θα επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του στο Τέξας.

 

Ο Stefan Bradl δείχνει δυνατός από το Κατάρ κι έπειτα - στην Losail είχε μια πτώση - εξασφαλίζοντας θέσεις στην πεντάδα τόσο στην Αμερική (4ος), όσο και στην Αργεντινή (5ος). Από την άλλη, το δίδυμο της Monster Tech 3 - Bradley Smith και Pol Espargaro - θα θέλει να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις, με θέσεις μέσα στη δεκάδα στους τελευταίους δυο αγώνες.

 

O Alvaro Bautista θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο όχι μόνο των συναθλητών του, αλλά και της πίεσης που του δημιουργείται μετά τις τρεις πτώσεις του στους προηγούμενους αγώνες. Αντίθετα ο Scott Redding έχει ήδη καταφέρει να πάρει βαθμούς σε Κατάρ (9) και Αργεντινή (2).

 

Μετά την πτώση του στην Αργεντινή, ο Aleix Espargaro δεν απογοήτευσε μόνο τους φιλάθλους του, αλλά έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να μειώσουν τη διαφορά τους στην OPEN βαθμολογία, από τον αναμφισβήτητο κυρίαρχο της νέας κατηγορίας.

 

Στην Jerez, σε μια πίστα που δεν έχει τη μεγάλη ευθεία-φόβητρο για τη μοτοσυκλέτα του, ο A.Espargaro αναμένεται να πρωταγωνιστήσει με αρωγό το μαλακό ελαστικό της Forward Yamaha του. Τουλάχιστον μέχρι τις κατατακτήριες!

 

Επόμενο άρθρο »

Ένα Ελληνόπουλο στις παγκόσμιες πίστες!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Δυνατοί οι Dani-Jorge στην Jerez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα