• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez κάτοικος Ανδόρας!
Για φορολογικούς λόγους
Νέα 09/12/2014 - 11:31

Ο τέσσερεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να μετακομίσει από την Ισπανία στην Ανδόρα, μιας και η τελευταία φορολογεί σαφώς λιγότερο τα εισοδήματα.

Τα νέα αυτά έχουν προκαλέσει μια μικρή αναστάτωση στην Ισπανία, η οποία και αυτή έχει χτυπηθεί σκληρά από την οικονομική κρίση. Σκοπός μας δεν είναι να κατακρίνουμε κανένα και άλλωστε, θα ήταν άδικο να πάρουμε την περίπτωση Marquez ως κάτι το μεμονωμένο.

Το πλέον συνηθισμένο είναι αστέρες όλων των αθλημάτων να καταφεύγουν σε χώρες με ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις. Τα αδέρφια Pol και Aleix Espargaro είναι ήδη κάτοικοι Ανδόρας, ενώ οι Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo έχουν επιλέξει την Ελβετία.

Το περίεργο είναι ότι ο Marquez - ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στα Grand Prix το 2008 - έχει παραμείνει στην Ισπανία περισσότερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς! Ειδικά μιας και η Ανδόρα είναι μόλις 120χλμ μακριά από την γενέτειρά του (Cervera).

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Marquez - ο οποίος φημολογείται ότι βάσει της νέας του συμφωνίας με το HRC, θα γίνεται πλουσιότερος κατά 10 εκατ. ευρώ τη σεζόν - θα φορολογούνταν με 49% στην Ισπανία, την ώρα που στην Ανδορα θα χάσει μόλις 30.000 ευρώ ανά σεζόν, συν την εφάπαξ καταβολή 50.000 ευρώ.

Μετά από μερικά χρόνια, η φορολογία του Marc Marquez θα φτάσει στο 10% του εισοδήματός του, ενώ για να θεωρηθεί κάτοικος Ανδόρας θα πρέπει να παραμείνει εκεί για μόλις 183 ημέρες.

Επόμενο άρθρο »

Ο Miller θα γίνει σπουδαίος αναβάτης!

« Προηγούμενο άρθρο

Η αυτοκριτική του Pedrosa για το 2014

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα