• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η μαύρη καλλονή ζει!
Δυο Britten V1000 στην πίστα
Τεστ-Μοντέλα 13/01/2015 - 14:45

Σας πάμε αρκετά χρόνια πίσω, αλλά αναμφισβήτητα η Britten V1000 είναι από τις πιο εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες που έχουν ποτέ κατασκευαστεί, ενώ εξίσου συναρπαστική είναι και η ιστορία που τις συνοδεύει.

Οι πανέμορφες αυτές μοτοσυκλέτες σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου από τον John Britten, ένα μηχανικό από τη Νέα Ζηλανδία ο οποίος ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή του.

Αυτό γίνεται εύλογα αντιληπτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ενσωμάτωνε στις μοτοσυκλέτες του στοιχεία όπως τροχούς από ανθρακόνημα, διάταξη όχι-πλαίσιο και μπροστινή ανάρτηση της Hossack. Και όλα αυτά 20 χρόνια πριν!

Τα αποτελέσματα ήταν ελπιδοφόρα. Η Britten V1000 επικράτησε στον αγώνα Battle of the Twins στην Daytona (1994), ήταν 1η και 2η στο Εθνικό Πρωτάθλημα Νέας Ζηλανδίας (1994) και είχε την καλύτερη τελική στο Isle of Man TT (1993).

Δυστυχώς όμως το 1995 ο John Britten έφυγε από τη ζωή. Ελάχιστες Britten είχαν κατασκευαστεί μέχρι τότε και στη συνέχεια, όσοι ήθελαν να πάρουν μια γεύση από τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες, έπρεπε να κόψουν εισιτήριο σε κάποιο μουσείο. Όχι όμως φέτος.

Στο John Britten Memorial Tribute στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, δυο λειτουργικές Britten θα μπουν μέσα στην πίστα! Αναμφίβολα θα χρειαστούν αρκετή δουλειά για να είναι έτοιμες, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι οι ιδιοκτήτες τους θα κάνουν το καθήκον τους.

Επόμενο άρθρο »

2014 Honda NC750D Integra

« Προηγούμενο άρθρο

2014 Honda NC750X DCT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα