• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BAYLISS: Eγκώμια για Spies - Yamaha
O Troy Bayliss πλέκει το εγκώμιο του Ben Spies και της Yamaha...
Νέα 10/07/2009 - 08:15
Ο πολύπειρος Troy Βayliss, ο ζωντανός θρύλος των Superbike και της Ducati με τα τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αναφέρθηκε στη φετινή ...τιτανομαχία ανάμεσα στον «παλιό» Noriyuki Haga, o οποίος κλήθηκε από τους Ιταλούς να καλύψει το κενό που άφησε ο Αυστραλός και τον «νέο» Ben Spies, τον αναβάτη στον οποίο επένδυσε η Yamaha για να αντικαταστήσει τον Haga...

«Ο Nori έχει πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι ο Ben βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ο Ben είναι σίγουρα ο πιο δυνατός αναβάτης του Πρωταθλήματος», σχολίασε ο Bayliss που μέχρι πέρσι έδινε μάχες με τον Haga -και την Yamaha- για τον τίτλο.

Δεν είναι όμως μόνο ο Spies που εντυπωσιάζει με την απόδοσή του τον Αυστραλό. Σίγουρα οι 10 νίκες και οι 8 pole positions που έχει σημειώσει ο Τεξανός στην πρώτη του μόλις σεζόν στο WSBK δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σπουδαίο αναβάτη με ξεχωριστό ταλέντο που μπορεί να αφήσει εποχή.

Ωστόσο αρκετά credits πρέπει να πάνε και στη Yamaha για την εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει πάνω στη νέα YZF R1.

Και σε αυτό το σημείο στάθηκε ο Bayliss: «Η Yamaha έκανε ακόμα ένα βήμα προόδου από πέρσι. Η νέα μοτοσυκλέτα δουλεύει εκπληκτικά. Και ο τρόπος που λειτουργεί ο κινητήρας... είναι σαν τους big-bang, μοιάζει πολύ με τη λειτουργία των δικύλινδρων μοτέρ της Ducati. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για εξαιρετική μοτοσυκλέτα».

Βασικό στοιχείο του νέου τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα της Yamaha είναι η νέα "cross plane" σχεδίαση του στροφάλου που παράγει άνισα διαστήματα ανάφλεξης ανά κύλινδρο με στόχο την βελτίωση της πρόσφυσης, μέσω της μείωσης της αδράνειας του κινητήρα.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: «Μην ξεγράφετε τον Stoner!»

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Έπαινοι για τον Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα