• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Η συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 27/08/2015 - 22:35

Οι βασικοί διεκδικητές του φετινού Τίτλου έδωσαν το παρόν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην πίστα του Silverstone. Το λόγο πήρε πρώτος ο Jorge Lorenzo, ο οποίος έχει δυο νίκες και μια δεύτερη θέση τα τελευταία τρία χρόνια στην Αγγλία.

 

«Όταν βλέπεις την πίστα και τη δομή της είναι κατανοητό ότι είναι καλή για το στυλ μου, με πολλές σικέινς και πολλή ροή. Για να είμαι ειλικρινής, από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ ένιωθα τέλεια. Κέρδισα το 2012 και το 2013 και πέρυσι ήμουν δεύτερος».

 

Ο Ισπανός είναι πάρα πολύ χαρούμενος με τις πρόσφατες εμφανίσεις του και γνωρίζει καλά τι σημαίνει αυτό για τη μάχη που δίνει φέτος για τον Τίτλο. «Είμαι πολύ υπερήφανος για την ανάκαμψή μου, διότι μετά την Αργεντινή ήμασταν 29β πίσω και τώρα τους καλύψαμε όλους. Τώρα ξεκινά ένα νέο Πρωτάθλημα για εμάς».

 

Ο Valentino Rossi έχασε για πρώτη φορά φέτος την 1η θέση στη βαθμολογία, μετά τη νίκη του Lorenzo στο Brno. Ο Ιταλός έχει εφτά νίκες στην Αγγλία, αλλά όλες τους ήταν στο Donington Park, ενώ το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Silverstone είναι η τρίτη θέση πέρυσι.

 

«Τώρα τα πράγματα θα είναι ολοένα και πιο δύσκολα. Θα γίνει σπουδαία μάχη. Είχα ένα προβάδισμα 13β στο καλοκαιρινό διάλειμμα και μπόρεσα να παλέψω με τον Jorge στους δυο τελευταίους αγώνες πριν τη διακοπή. Μετά το διάλειμμα όμως ο Jorge επέστρεψε σε εκπληκτική κατάσταση».

 

«Έκανε φοβερούς αγώνες. Ένα στο Brno κι έναν στην Indianapolis που πήρε τη δεύτερη θέση αφού πάλεψε με τον Marc και ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Έτσι είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να είμαι πιο γρήγορος, να παραμείνω συγκεντρωμένος και να δουλεύουμε καλά».

 

Ο Marquez είναι τρίτος στη βαθμολογία, 52β πίσω από το δίδυμο της Yamaha και φτάνει στην Αγγλία με δυο νίκες και δυο δεύτερες θέσεις στους τελευταίους τέσσερεις αγώνες. Ο Ισπανός δεν έχει εγκαταλείψει τις βλέψεις του για τον Τίτλο.

 

«Πρέπει να δώσω το 100% και να είμαι εκεί σε κάθε αγώνα και να περιμένουμε να δούμε. Πράγματι στο Brno, που συνήθως δυσκολευόμαστε, κατάφερα και πήρα τη δεύτερη θέση και ακολουθούσα για μερικούς γύρους τον Jorge. Εδώ πέρυσι είχαμε καλό Σ/Κ ενώ την Κυριακή ήταν πολύ δυνατός ο Jorge».

 

Τέταρτος στη βαθμολογία είναι ο Andrea Iannone. Ο Ιταλός, μαζί με τον ομόσταυλό του, έκανε ένα μονοήμερο τεστ στο Misano την Δευτέρα και ελπίζει ότι αυτό θα τον βοηθήσει για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

«Σίγουρα στην αρχή της σεζόν τα πράγματα ήταν καλά για εμάς, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα περιπλέχθηκαν λίγο. Μετά Mugello αρχίσαμε και δυσκολευόμασταν και δεν ξέρω το γιατί. Δεν είχα την ίδια αίσθηση. Στο Brno ήταν καλύτερα και ήμουν πιο κοντά στους κορυφαίους και το κίνητρό μου είναι ανεβασμένο γι’ αυτό το Σ/Κ».

 

Ψυχολογικά ανεβασμένος θα είναι ο Bradley Smith, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Tech3 και είναι πανέτοιμος να προσφέρει θέαμα στους συμπατριώτες του στην πίστα.

 

«Οπωσδήποτε ήταν ένα καταπληκτικό ξεκίνημα της εβδομάδας με την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου μου. Νιώθω ωραία που έφυγε αυτό από τη μέση. Είχαν προηγηθεί πολλές συναντήσεις για να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες. Το MotoGP είναι δύσκολο και χωρίς αυτά, τώρα όμως μπορώ να αφοσιωθώ στον εντός έδρας αγώνα».

 

Μαζί με τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, το παρόν στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της Moto3, Danny Kent. Ο 21χρονος αναβάτης θέλει να γίνει ο πρώτος Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετά το 1977 και τον Barry Sheene!

 

«Φυσικά και είναι πολύ ωραίο που έρχομαι στον εντός έδρας αγώνα μου με την πρωτοπορία στη βαθμολογία. Όμως είδατε ότι μόνο στους δυο τελευταίους αγώνες χάσαμε 21β. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Έχουμε το ρυθμό και πρέπει να διευρύνουμε το προβάδισμά μας».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Η σταθερότητα είναι το κλειδί

« Προηγούμενο άρθρο

P.Espargaro: Πήραμε το μάθημά μας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα