• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Rossi ο κατακτητής και στο βρεγμένο!
Νίκη για τον Ιταλό θρύλο, 4ος ο Lorenzo, έπεσε ο Marquez
Νέα 30/08/2015 - 18:44

Σ’ ένα δραματικό αγώνα στη βρεγμένη πίστα του Silverstone, ο Valentino Rossi ανέκτησε το προβάδισμα στο βαθμολογικό πίνακα από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος είδε τους Petrucci και Dovizioso να παίρνουν τις άλλες δυο θέσεις του βάθρου.

 

Ο πολύπειρος Valentino Rossi - ο γηραιότερος όλων στο grid του 2015 - ήταν καταπληκτικός στις πολύ δύσκολες συνθήκες του Silverstone και διατηρώντας τη ψυχραιμία του μέχρι τέλος, κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους 25β!

 

Έδαφος σημαντικό έχασε τόσο ο Jorge Lorenzo, ο οποίος δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τον ομόσταυλό του στο βρεγμένο (ο Rossi ήταν φοβερός στις ίδιες συνθήκες στο πρωινό ζέσταμα), όσο και ο Marquez που έπεσε στον 13ο γύρο!

 

«Όταν είδα στη μεγάλη οθόνη τον Marc να πέφτει έκοψα λίγο γιατί πίστεψα ότι έχω το προβάδισμα, αλλά αυτό είναι το MotoGP! Δεν μπορείς να κόψεις γιατί όλοι θέλουν να σε κερδίσουν», σχολίασε ο Vale, αναφερόμενος στον πολύ δυνατό Petrucci που στο τέλος τον πλησίασε πάρα πολύ!

 

«Ήλπιζα να μην πιέσει πολύ ο Danilo γιατί ήταν το πρώτο του βάθρο. Έμεινα συγκεντρωμένος, στο τέλος ήταν πιο δύσκολες οι συνθήκες γιατί υπήρχε περισσότερο νερό. Δεν ήθελα να κάνω το λάθος και οδήγησα πολύ ομαλά».

 

«Η μοτοσυκλέτα μου ήταν τέλεια, το διασκέδασα πάρα πολύ και στο τέλος το μόνο που είχα να κάνω ήταν να περάσω τις τελευταίες στροφές», πρόσθεσε ο πολύ χαρούμενος Valentino που είναι μόνος πρώτος, με 12β διαφορά από τον Lorenzo.

 

Τον αγώνα της ζωής του έκανε ο Danilo Petrucci, ο οποίος στο τέλος πλησίασε αρκετά τον Valentino Rossi και δεν ήταν λίγοι αυτοί που φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη από τον πολύ καλό του φίλο!

 

«Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ο Valentino έχανε τόσο κι εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα να πιέσω, αλλά η βροχή δυνάμωσε και φοβήθηκα για το μπροστινό μου ελαστικό».

 

«Μετά είδα ότι στους δυο τελευταίους γύρους είχαμε μια διαφορά και στην τελευταία στροφή άρχισα να γελάω συνέχεια μέσα από το κράνος μου! Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει», είπε για το πρώτο βάθρο της καριέρας του ο Danilo Petrucci!

 

Την (σχεδόν) καταπληκτική ημέρα για την Ducati ολοκλήρωσε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος επέστρεψε στο βάθρο μετά το Γύρο του Le Mans κι έτσι - όπως και στο Qatar στην αρχή της σεζόν - είχαμε τρεις Ιταλούς στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας!

 

«Ήταν δύσκολο. Η βροχή δυνάμωσε και το πίσω ελαστικό έπεσε πολύ για όλους! Φοβήθηκα με τον Danilo γιατί φρενάρει πραγματικά πολύ δυνατά και περίμενα να τον δω να πέφτει ανά πάσα στιγμή!»

 

«Εδώ όμως έκανε καταπληκτικό αγώνα και συγχαρητήρια στο φίλο μου. Το βάθρο αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, που επιστρέψαμε σε μια δυνατή θέση και είμαι χαρούμενος γιατί τώρα πάμε - δυνατοί - στον εντός έδρας αγώνα μας», σχολίασε ο Dovi.

 

Για την Honda ο αγώνας εξελίχθηκε σε εφιάλτη και παρά το ότι είχε τρεις μοτοσυκλέτες της στην πρώτη εξάδα, μετά τις πτώσεις ο Dani Pedrosa ήταν ο καλύτερος εκπρόσωπος του κατασκευαστή με την 5η του θέση.

 

Ο Marquez έπεσε στην αρχή του 13ου γύρου κι ενώ κυνηγούσε τον Valentino Rossi από τη δεύτερη θέση. Η πτώση αυτή του Ισπανού τον απομακρύνει σχεδόν οριστικά από τις όποιες βλέψεις είχε για τον Τίτλο φέτος.

 

Από την άλλη ο Crutchlow είδε τον αγώνα του να καταστρέφεται πάρα πολύ νωρίς από έναν επιθετικότατο Jack Miller που τον παρέσυρε στην πτώση! Ο Αυστραλός είχε κάνει εκπληκτική εκκίνηση και από 16ος πάλευε για μια θέση στην πεντάδα!

 

Όμως στην όγδοη στροφή της πίστας μπήκε με πάρα πολλά χιλιόμετρα κι έχασε τα φρένα μπαίνοντας δυνατά στην εσωτερική του Crutchlow και παρασύροντας τον ομόσταυλό του στην πτώση.

 

Η βροχή και το πολύ νερό στην πίστα δημιούργησαν χάος. Ο Scott Redding, που λίγες ώρες πριν επισημοποιήθηκε ότι θα είναι στην ομάδα της Pramac τη νέα σεζόν, πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος τερματίζοντας στην έκτη θέση!

 

Ο Redding ήταν και ο καλύτερος Βρετανός στο Silverstone, ολοκληρώνοντας 1,3δ μπροστά από τον Bradley Smith που ήταν έβδομος και ο οποίος επίσης πριν λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην Tech3.

 

Στα χαμηλά κυμάνθηκε ο Andrea Iannone και για πρώτη φορά φέτος δεν κατάφερε να τερματίσει μέσα στην εξάδα. Τη δεκάδα του σημερινού αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσαν οι 19 από τους 25 αναβάτες, έκλεισαν οι Espargaro και Bautista.

 

Ο αγώνας είχε καθυστέρηση 20 λεπτών, καθώς λίγο πριν την αρχικά προγραμματισμένη εκκίνηση, η βροχή άρχισε να πέφτει και όλοι οι αναβάτες άλλαξαν από τα σλικ σε βρόχινα ελαστικά.

 

Στη συνέχεια, για να μην επαναληφθούν τα δυσάρεστα φαινόμενα τύπου Sachsenring πέρυσι, ο αλυτάρχης του αγώνα αποφάσισε να διακοπεί και να ξεκινήσει η όλη διαδικασία από την αρχή.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone Moto3: Κυριάρχησε στο βρεγμένο ο Kent

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto2: Οδοστρωτήρας Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα