• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χορεύοντας στη βροχή!
Κομβικής σημασίας ο αγώνας στο Silverstone
Νέα 01/09/2015 - 11:22

Η βροχή αλλάζει πολλά από τα δεδομένα ενός αγώνα MotoGP, με την ιπποδύναμη για παράδειγμα να αποτελεί μειονέκτημα και η ικανότητα του αναβάτη να έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία.

 

Οδηγοί όπως ο Anthony West στην Moto2 ή ο Chris Verme          ulen έχουν γίνει διάσημοι για την ικανότητά τους σε βρεγμένη πίστα, με τον δεύτερο να έχει πάρει τη μοναδική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία το 2007, στην πίστα του Le Mans.

 

Τα ηλεκτρονικά και η εξέλιξή τους βοηθά αρκετά τους αναβάτες σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, αλλά όπως φάνηκε και από τον αγώνα της Κυριακής στο Silverstone, η οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες μόνο εύκολη δεν είναι.

 

Ο Valentino Rossi στο στεγνό δεν είχε το ρυθμό των Marquez και Lorenzo, όμως το πρωί της Κυριακής στο ζέσταμα, φάνηκε ότι ο Ιταλός θρύλος ένιωθε πολύ άνετα στη βρεγμένη πίστα, πιο άνετα από όλους.

 

Στον αγώνα, ο Marquez μπόρεσε να μείνει κοντά του καθώς οι δυο τους είχαν ξεφύγει από τον ανταγωνισμό, όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να αποφύγει το λάθος στην πρώτη στροφή της πίστας και να εγκαταλείψει για 4η φορά φέτος. Πλέον είναι 77 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση, έξι Γύρους πριν το τέλος.

 

Ο Marquez δεν τα έχει πάει ιδιαίτερα καλά στο βρεγμένο. Πέρυσι στην Aragon έπεσε καθώς πίεζε τα σλικ ελαστικά του σε μια πίστα που το νερό ολοένα και αυξανόταν, ενώ το 2011 δεν είχε τερματίσει το GP του Silverstone στην Moto2.

 

Η οδήγηση μιας MotoGP μοτοσυκλέτας στο βρεγμένο θέλει κι εμπειρία και ο 22χρονος έχει χρόνια μπροστά του για να μάθει.

 

Την ώρα που ο Rossi πανηγύριζε μια πάρα πολύ σημαντική για το Πρωτάθλημα νίκη, ο Jorge Lorenzo επέστρεφε στο γκαράζ με θολωμένη τη ζελατίνα του κράνους του, που του περιόριζε την όραση και τον άφησε στην 4η θέση, 12β πίσω από τον ομόσταυλο του στη βαθμολογία.

 

Πολλές από τις χειρότερες αναμνήσεις του Ισπανού της Movistar Yamaha έχουν λάβει χώρα στο βρεγμένο, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια την πτώση του στο Assen το 2013 όταν και έσπασε την κλείδα του.

 

Ο Lorenzo πάντως παραδέχτηκε ότι και χωρίς τα προβλήματα με τη ζελατίνα, δεν είχε το ρυθμό στο βρεγμένο για να νικήσει τον Rossi.

 

Οι 12β μπορεί να μην είναι κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα, όπως άλλωστε δήλωνε και ο ίδιος ο Valentino, έχουν όμως μεγάλη σημασία καθώς ήρθαν σε μια πίστα που ο Ιταλός θρύλος δεν έχει κερδίσει ποτέ και ο ίδιος παραδεχόταν ότι πολύ δύσκολα θα τερμάτιζε μπροστά από τον ομόσταυλό του.

 

Επιπρόσθετα, αυτή η μικρή διαφορά είναι σημαντική καθώς ο επόμενος Γύρος είναι στην έδρα του Rossi, στην πίστα του Misano, που θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του, καθώς θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το τέλος της σεζόν!

 

Ο επόμενος Γύρος θα έχει εξαιρετική σημασία και για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος από το Silverstone και να επικρατήσει του Vale κυριολεκτικά μέσα στο άντρο του!

 

Τέλος, ο Marquez κυριολεκτικά τώρα δεν έχει τίποτα να χάσει και αυτό μπορεί να λειτουργήσει «απελευθερωτικά» για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή των δυο προηγούμενων ετών, ο οποίος θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο για τον Τίτλο καθώς έχει οπωσδήποτε την ικανότητα να πάρει νίκες από την Yamaha μέχρι το τέλος.

Επόμενο άρθρο »

Ντεμπούτο με 9η θέση για A.Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Βελτιωμένος στο βρεγμένο ο Smith

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα