• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smith: Τα 11 πράγματα (Μέρος 2ο)
Που πρέπει να ξέρουμε για έναν αναβάτη MotoGP!
Νέα 05/09/2015 - 15:03

Το δεύτερο μέρος (δείτε το πρώτο εδώ) μιας πολύ ενδιαφέρουσας λίστας με έντεκα καταπληκτικά γεγονότα που αφορούν στη ζωή ενός αναβάτη MotoGP!

 

7. Η μοτοσυκλέτα είναι ένας μεγάλος υπολογιστής

«Στη μοτοσυκλέτα έχουμε περίπου 500 κανάλια απόκτησης δεδομένων κι έτσι επί της ουσίας μιλάμε για ένα μεγάλο computer που παρακολουθεί ό,τι γίνεται. Αυτά είναι κυρίως για να βοηθούν στην ανάλυση την ομάδα. Εγώ πάνω στη μοτοσυκλέτα κοιτάζω πράγματα όπως οι ταχύτητες και οι χρόνοι. Ελέγχω τους χρόνους μου σε διαφορετικά κομμάτια πίστας κι έτσι ξέρω αν είμαι εντός ή εκτός στόχου. Υπάρχει κι ένα φωτάκι που αναβοσβήνει για να ξέρεις να αλλάξεις ταχύτητα για τη μέγιστη δύναμη».

 

8. Και τα δίκυκλα χωρίς μηχανή είναι σημαντικά!

Το καρδιαγγειακό σύστημα των αναβατών πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό         , ούτως ώστε τα σώματά τους να αντέξουν στις σωματικές απαιτήσεις ενός αγώνα. «Κάνω πολύ ποδήλατο για να είμαι σε φόρμα. Η ποδηλασία δεν σε επιβαρύνει - όπως το τρέξιμο - και βοηθά πολύ γιατί το MotoGP από μόνο του είναι πολύ επιβαρυντικό. Μ’ αρέσει να διαφέρει σε πολλά η προπόνησή μου, για να μην καταντά μονότονη. Προπονούμαι με motocross και trial για να είναι διασκεδαστικό».

 

9. Οι αναβάτες είναι στο εξωτερικό το μισό χρόνο!

«Το MotoGP διαρκεί περίπου εννέα μήνες, από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο κι έτσι δεν μένει και πολύς χρόνος. Είμαστε εκτός περίπου 180 ημέρες το χρόνο», εξηγεί ο Smith. «Είναι δύσκολο να βρεις καλύτερο μέρος για αγώνα από το Phillip Island που είναι δίπλα στη θάλασσα αλλά και η πίστα στην Kuala Lumpur είναι μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης και τους διάσημους πύργους Petronas κι έτσι κι εκεί είναι ωραία».

 

10. Ρύζι και μακαρόνια ολικής άλεσης είναι οι καλύτερες πηγές ενέργειας.

«Πολλές φορές είναι δύσκολο να αποφασίσεις τι να φας πριν τον αγώνα, καθώς η τροφή μπορεί να σου προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και ειδικά όταν είσαι κολλημένος σε μια θέση για 45 λεπτά. Το καλύτερο για εμένα είναι μακαρόνια ολικής άλεσης ή ρύζι ολικής με κοτόπουλο ή τόνο. Συνήθως τρώω τρεις ώρες πριν τον αγώνα», εξηγεί ο Smith.

 

11. Τα αστέρια του MotoGP χρειάζονται μνήμη χρυσόψαρου!

«Νομίζω ότι πέρυσι ήμουν ένας από αυτούς που έπεσαν τις περισσότερες φορές», σχολιάζει ο Βρετανός. «Πρέπει να μην θυμάσαι, διότι αν σου μείνει μια πτώση και στριφογυρίζει στο μυαλό σου και διστάσεις, δεν θα είσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Ακόμα κι ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μπορεί να χωρίσει τους αναβάτες κι έτσι χρειάζεσαι καθαρό μυαλό για να βγεις εκεί έξω και να αγωνιστείς».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Μένει στην Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη με τον Lin Jarvis

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα