• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test Ημ.2: Οι τελικοί χρόνοι
Petrucci 1ος, πλησίασε ο Lorenzo, δυνατοί στο τέλος Rossi-Stoner
Newsletter 02/02/2016 - 12:39

Τέλος και της δεύτερης ημέρας δοκιμών στην Μαλαισία, με τον Danilo Petrucci να παίρνει την πρώτη θέση.

 

Ο Ιταλός της Pramac μπήκε από νωρίς στην πίστα κι εκμεταλλευόμενος τις χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες στην αρχή, έγραψε το 2:00,095.

 

Στη συνέχεια είχαμε την κόκκινη σημαία από την πτώση του Loris Baz και την Michelin να αποσύρει τη μαλακή πίσω γόμα για προληπτικούς λόγους.

 

Έτσι ήταν δύσκολο να ξεπεράσει κανείς το χρόνο του Petrucci, αν και στο τέλος ο Jorge Lorenzo λίγο έλειψε να τα καταφέρει με το σκληρό πίσω λάστιχο!

 

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και την τελευταία ώρα κατέβασε, με τον προτελευταίο γύρο του, περίπου μισό δευτερόλεπτο το χρόνο του!

 

Πλησίασε στα 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Petrucci, αλλά δεν κατάφερε να του πάρει την πρώτη θέση.

 

Ο Barbera υποχώρησε στην τρίτη θέση και αυτός χάρη στο γεγονός ότι μπήκε νωρίς κι έγραψε γρήγορα έναν καλό χρόνο πριν την κόκκινη σημαία.

 

Επίσης νωρίς έγραψε τον καλό του χρόνο και ο Marc Marquez βελτιώνοντας αισθητά τη χτεσινή του παρουσία στην Sepang.

 

Ο Ισπανός κατέβασε περίπου ενάμιση δευτερόλεπτο το χτεσινό του χρόνο και πήρε θέση μέσα στην πεντάδα.

 

Αυτός που έκλεψε όμως την παράσταση στο τέλος δεν ήταν άλλος από τον Cal Crutchlow και την Honda του!

 

Ο Βρετανός έλεγε χτες ότι ήταν μόλις στο 30% των δυνατοτήτων του και το απέδειξε σήμερα μ’ έναν εντυπωσιακό γύρο στα τελευταία λεπτά.

 

Με τη σκληρή πίσω γόμα - προφανώς καινούργια - ο Crutchlow μέσα σε μερικά λεπτά σκαρφάλωσε από την 16η θέση που βρισκόταν μισή ώρα πριν το τέλος, στην 5η!

 

Ο Cal ήταν ο τελευταίος που έπεσε στο όριο του 2:00 σήμερα, ενώ η διαφορά του από τον εργοστασιακό Marquez ήταν μόλις 56 χιλιοστά, κατεβάζοντας 1,5δ το χρόνο του σε διάστημα 30 λεπτών!

 

Ο Valentino Rossi από την πλευρά του άργησε να μπει στην πίστα και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που βρισκόταν χαμηλά σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας.

 

Ο Ιταλός θρύλος όμως ήταν ένας από τους ελάχιστους που κατάφεραν να βελτιωθούν στα τελευταία λεπτά, κατεβάζοντας μάλιστα σχεδόν έξι δέκατα τον προηγούμενο χρόνο του!

 

Η διαφορά του πάντως από τον Lorenzo κυμάνθηκε και πάλι κοντά στο δευτερόλεπτο, αλλά βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

 

Τα περιθώρια βελτίωσης όλων είναι αρκετά μεγάλα.

 

Redding  και Iannone έκαναν κι αυτοί νωρίς τους χρόνους τους και δεν τους βελτίωσαν στο τέλος, υποχωρώντας στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

 

Η ισχυρή παρουσία της Ducati - στις διάφορες εκδοχές της Desmosedici - συνεχίστηκε και σήμερα, με πέντε μοτοσυκλέτες της στη δεκάδα!

 

Ο Casey Stoner πήρε την ένατη θέση, αποδεικνύοντας στο τέλος ότι είναι ακόμα ανταγωνιστικός, παρά το γεγονός ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια έχει βρεθεί ελάχιστες φορές πάνω σε πρωτότυπη μοτοσυκλέτα!

 

Ο Αυστραλός ξεκίνησε το Σάββατο με χρόνο 2:02,1 και σήμερα - στην πρώτη φορά που μπήκε στην πίστα για να χρονομετρηθεί επίσημα απέναντι στους οδηγούς του MotoGP - έκανε χρόνο 2:01,103!

 

Μπορεί να μην έπεσε μέσα στις προβλέψεις του ο Jorge Lorenzo, που έλεγε χτες ότι ο Αυστραλός μπορεί να πάρει θέση στην τριάδα (φιλόδοξος στόχος), ωστόσο ο Stoner απέδειξε ότι είναι ακόμα γρήγορος.

 

Στο διάστημα της τελευταία ώρας κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο του έξι ολόκληρα δέκατα! Δυστυχώς ο Αυστραλός δεν θα είναι αύριο στην πίστα.

 

Ο Bradley Smith αποτέλεσε ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη, δείχνοντας ότι μπορεί να «χτίσει» πάνω στην περσινή εξαιρετική του σεζόν.

 

Ο Βρετανός της Tech 3 κατέβασε πολύ το χρόνο του στα τελευταία λεπτά. Στον προτελευταίο γύρο του πήγε στο 2:01,107 ενώ λίγο νωρίτερα είχε καλύτερο χρόνο στα 2:01,916.

 

Ο Maverick Vinales είχε μείνει για αρκετό διάστημα μέσα στη δεκάδα, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του, όπως άλλωστε και οι Pedrosa, Hernandez, Dovizioso και Pol Espargaro.

 

Αύριο ξεκινά η τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ένα (ακόμα) δύσκολο Σ/Κ

« Προηγούμενο άρθρο

Αυτή είναι η νέα GP15!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα