• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Thailand Αγώνας 2
Απίστευτη μάχη με τον Sykes νικητή!
Νέα 13/03/2016 - 14:41

O Tom Sykes κράτησε τη ψυχραιμία του στο τέλος και πήρε την πρώτη του νίκη στα SBK-Motul για το 2016, παίρνοντας παράλληλα και τη ρεβάνς από τον Rea για χτες.

 

Από την πλευρά του ο Jonathan Rea «πλήρωσε» - αν και στο μικρότερο δυνατό βαθμό - τα λάθη που έκανε και στα δυο σκέλη (και στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει).

 

Μαζί τους στο βάθρο και ο εκπληκτικός Chaz Davies που έκλεισε το Σ/Κ με τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ότι το ξεκίνησε την Παρασκευή.

 

Ο δεύτερος αγώνας φάνηκε ότι θα ήταν μια ακόμα επανάληψη του χτεσινού, με τον Sykes να ξεκινά δυνατά από την 3η θέση και να περνά πρώτος, αντιστεκόμενος στον ομόσταυλό του που ήταν πίσω.

 

Ο ρυθμός του Sykes ήταν πολύ δυνατός, παρασύροντας μαζί του όμως και τον Rea που έδειχνε πιο άνετος πάνω στην ZX-10R και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να περάσει.

 

Στη συνέχεια όμως ο ρυθμός του Sykes έπεσε - και κατ’ επέκταση και του Rea που ακολουθούσε - επιτρέποντας στους Davies και Michael Van der Mark να τους φτάσουν.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιο σημείο του αγώνα, ο αναβάτης της Ducati και ο αντίστοιχος της Honda, ήταν 2 δευτερόλεπτα πίσω από το δίδυμο της Kawasaki!

 

Ωστόσο στην τρίτη στροφή της πίστας ο Van der Mark ανοίχτηκε κι έτσι δεν είδαμε ποτέ μια τετραπλή μάχη για τη νίκη, με τον Ολλανδό να κάνει μοναχικό αγώνα στην 4η θέση.

 

Ωστόσο και η τριπλή μάχη μπροστά ήταν εξαιρετικά συναρπαστική και αποζημίωσε όλους όσοι είδαν τον αγώνα με μερικές ωραίες κινήσεις και προσπεράσεις!

 

Με τον Davies να κάνει αισθητή την παρουσία του, ο Rea αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το πλάνο του και στον 14ο γύρο - στην 8η στροφή - έκανε το πέρασμα για την 1η θέση που φαινόταν ότι ετοίμαζε από ώρα.

 

Η συγκεκριμένη μέθοδος του Rea - περιμένω και την κατάλληλα στιγμή περνάω μπροστά και παίρνω τη νίκη - αυτή τη φορά δεν του βγήκε.

 

Ο Ιρλανδός, πράγμα ασυνήθιστο, έκανε πάλι λάθος (στον πρώτο αγώνα είχε κάνει πάνω από ένα) όταν στην 3 ανοίχτηκε και βγήκε εκτός, με τους Sykes και Davies να τον περνούν.

 

Με τον Sykes μπροστά, ο Rea συνήλθε γρήγορα από το λάθος και ενήργησε αστραπιαία, προσπερνώντας τον Davies - που είχε πιέσει τη μοτοσυκλέτα του για να φτάσει τους μπροστά κι ο ρυθμός του είχε πέσει - και άρχισε να κυνηγά τον Sykes.

 

Αυτή τη φορά όμως ο Sykes ήταν αποφασισμένος. Αμύνθηκε υπέροχα απέναντι στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή όντας φοβερός στα φρένα, ενώ και οι γραμμές του ήταν αρκετά τολμηρές για να κρατήσει πίσω του τον Rea.

 

Τίποτα όμως δεν είχε κριθεί. Ο Rea επιχείρησε μια προσπέραση στην γρήγορη αριστερή 4 και τα κατάφερε, με τον Sykes να απαντά άμεσα όπως έκανε και στην 5 όταν και πάλι ο Rea προσπάθησε να κρατήσει το σύντομο προβάδισμά του.

 

Το θέαμα ήταν υπέροχο και η μάχη για την πρώτη θέση καταπληκτική! Την ίδια κίνηση έκανε ο Rea και στον τελευταίο γύρο και αρχικά φάνηκε ότι θα κρατούσε πίσω του τον δυνατό Sykes.

 

Ωστόσο ακόμα ένα λάθος, ένα μικρό άνοιγμα στη γραμμή του, επέτρεψε στον Sykes να πάρει το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

 

Στη συνέχεια οι ευκαιρίες για προσπέραση ήταν περιορισμένες, ενώ και ο Sykes φαινόταν ότι δεν θα άφηνε από τα χέρια του αυτή την ευκαιρία.

 

Κρατώντας δυνατά μέχρι τέλους, ο Βρετανός κατάφερε να πάρει μια από τις καλύτερες νίκες της καριέρας του, ειδικά απέναντι στον μεγαλύτερό του αντίπαλο! Είναι η πρώτη του νίκη μετά την Jerez το 2015!

 

Ο Rea τερμάτισε 0,190 πίσω από τον ομόσταυλό του - περιορίζοντας τη ζημιά μόλις στους 5β και αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του στη βαθμολογία -με τον Davies να παίρνει την τρίτη θέση.

 

Ο αναβάτης της Aruba.it Ducati είχε τρομερή πρόοδο κι έκανε εξαιρετικό αγώνα για να πάρει το δεύτερο φετινό του βάθρο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο πρώτο σκέλος είχε τερματίσει 17 δευτ. πίσω!

 

Σίγουρα απογοητευμένος θα πρέπει να είναι ο Van Der Mark, που είχε δείξει και χτες ότι είχε το ρυθμό να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

 

Από την άλλη χαρούμενος ήταν ο ομόσταυλός του, Nicky Hayden, ο οποίος μετά την εγκατάλειψή του στον πρώτο αγώνα, πήρε μια πολύ καλή πέμπτη θέση σήμερα.

 

Πίσω τους, ο Sylvain Guintoli πρόσθεσε κι άλλους βαθμούς στο ενεργητικό του με την καλή 6η θέση, την ώρα που ο Lowes δεν κατάφερνε να τερματίσει λόγω τεχνικών προβλημάτων.

 

Στη μάχη των δυο BMW της Althea ήταν και πάλι ο Markus Reiterberger αυτός που επικράτησε, αφήνοντας 8ο στον τελευταίο γύρο τον Jordi Torres.

 

Ακόμα μια θέση στη δεκάδα πήρε ο Lorenzo Savadori, αφήνοντας μάλιστα πίσω του τον απογοητευμένο Davide Giugliano, ο οποίος από νωρίς έμεινε πίσω και ποτέ δεν κατάφερε να ανακάμψει.

Επόμενο άρθρο »

MOTUL ICE SPEEDWAY GLADIATORS

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Thailand Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα