• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez «αδειάζει» τον Lorenzo!
Για ό,τι έγινε με την Επιτροπή Ασφαλείας
Νέα 04/06/2016 - 00:56

Ο Jorge Lorenzo ήταν αναστατωμένος που δεν είχε κληθεί και αυτός από την Επιτροπή μετά το δυστύχημα του Luis Salom στις ΕΔ2 της Παρασκευής.

 

Από την άλλη ο Marc Marquez - στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τις κατατακτήριες - τόνισε ότι ο καθένας μπορούσε να δώσει το παρών!

 

Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι ο Lorenzo δεν ήταν ανάμεσα στους 10 αναβάτες που συζήτησαν με την Επιτροπή Ασφαλείας και αποφάσισαν να έχουμε τη νέα σχεδίαση στην 12.

 

Για τον Ισπανό της Yamaha, που φάνηκε δυσαρεστημένος ήδη στις δηλώσεις του από το parc ferme, αυτή η αλλαγή στην 12 ευνοεί τις Honda.

 

«Μετά τα όσα έγιναν χτες, η Επιτροπή αποφάσισε να αλλάξει τη στροφή μαζί με κάποιους αναβάτες. Δεν ήμουν εκεί».

 

«Ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δεν με ειδοποίησαν να είμαι εκεί»

 

«Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήμασταν εκεί όλοι οι αναβάτες, για να πάρουμε μαζί μια τόσο σημαντική απόφαση».

 

«Όλοι έχουμε την επιλογή να πάμε στην Επιτροπή, αλλά χτες έγινε ό,τι έγινε και ήταν ειδική περίπτωση».

 

«Η Επιτροπή κανονικά συνεδριάζει στο γραφείο της Dorna, αλλά χτες έγινε στην 12. Δεν ήξερα ότι γινόταν σ’ αυτό το σημείο της πίστας».

 

«Νομίζω ότι ούτε ο Dani πήγε... ο Valentino... πήγαμε αργά, όταν κάποιος μας ειδοποίησε. Κανονικά θα έπρεπε να ειδοποιηθούν όλοι για μια τόσο σημαντική απόφαση».

 

«Όχι μόνο οι αναβάτες, αλλά και οι ομάδες, για να πουν τουλάχιστον τη γνώμη τους. Αν ήξερα ότι θα άλλαζαν δυο στροφές θα πήγαινα να πω τη γνώμη μου».

 

«Δεν ήξερα όμως τίποτα. Η αλλαγή στην 10 δεν ήταν απαραίτητη. Νόμιζα θα κρατούσαν την ίδια σχεδίαση, καθώς ποτέ δεν έχει αλλάξει η σχεδίαση στη μέσα ενός Σ/Κ».

 

Από την πλευρά του ο Marc Marquez διαφώνησε.

 

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, ότι κάθε Παρασκευή έχουμε την Επιτροπή την ίδια ώρα, 5:30, στο ίδιο μέρος και χτες ήμασταν οι ίδιοι ως συνήθως εκεί».

 

«Όπως πάντα περίπου 9-10 αναβάτες κα θεωρώ ότι αν έχουμε την ευκαιρία να βελτιώνουμε την κατάσταση της πίστας, όλοι πρέπει να είναι εκεί».

 

«Σε κάποιες πίστες δεν λέμε πολλά και σε 15λ έχουμε τελειώσει. Σε άλλες είναι πιο σημαντικό κι ευχαριστώ την Dorna που μας δίνει την ευκαιρία να πούμε τη γνώμη μας για θέματα ασφαλείας».

 

Ο Marquez ακούγοντας τον Lorenzo να λέει τα παραπάνω, κουνούσε το κεφάλι του και φαινόταν ότι διαφωνούσε. Όταν τον ρώτησαν σχετικά, είπε:

 

«Από τις 5:30 μέχρι τις 6:15 ήμασταν στο γραφείο της Dorna όπως πάντα. Μετά πήγαμε στην 12. Άλλωστε διαφορετικά είναι να μιλάς θεωρητικά και άλλο να είσαι εκεί».

Επόμενο άρθρο »

Δυσφορία Rossi-Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Ψάχνει λύσεις ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα