• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη με τον Zeelenberg (1ο Μέρος)
Η έλλειψη αίσθησης που «καταδικάζει» τον Lorenzo
Νέα 03/08/2016 - 17:54

Ο Jorge Lorenzo είναι ο πιο κοντινός - στη βαθμολογία - αντίπαλος του Marc Marquez, ωστόσο οι τελευταίοι αγώνες ήταν καταστροφικοί για τον Ισπανό.

 

Ο μελλοντικός αστέρας της Ducati έχει χάσει 38 βαθμούς σε σχέση με τον συμπατριώτη του στους δυο βρόχινους αγώνες και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι τερμάτισε και τους δυο!

 

Αναμφίβολα για τα δεδομένα του, ο Lorenzo ήταν πάρα πολύ αργός και χωρίς καθόλου αίσθηση από το μπροστινό ελαστικό της Michelin. Αυτό ακριβώς είναι που επισημαίνει και ο Zeelenberg.

 

«Δεν είναι πολύ εύκολο να το εξηγήσει κανείς... είναι δύσκολο ακόμα και για τον Lorenzo, αλλά προφανώς δεν έχει καθόλου αίσθηση και ειδικά με το βρόχινο μπροστινό της Michelin».

 

«Το βρόχινο της Bridgestone είχε πάντα μεγάλη φθορά κι έτσι είχες αίσθηση του τι γινόταν και μπορούσες να βρεις το όριο».

 

«Αυτό το ελαστικό τώρα είναι πολύ μαλακό και στο Sachsenring μάλιστα είχαμε και το σούπερ μαλακό, αλλά και πάλι ο Jorge δεν το κατέστρεψε τελείως

 

«Είχε έντονες ταλαντώσεις, αλλά όχι φθορά και αυτό ακριβώς είναι η αίσθηση που ψάχνει στο βρεγμένο αλλά και το σημείο που τα Michelin δεν είναι τόσο καλά».

 

«Το ίδιο συμβαίνει και με το στεγνό. Είχαν το πολύ μαλακό με τη διπλή γόμα - το οποίο όλοι χρησιμοποιούσαν - και ο Jorge δεν είχε φθορά. Τίποτα».

 

«Επομένως βγαίνει το συμπέρασμα ότι θέλει κάτι να νοιώθει απ’ το μπροστινό ελαστικό. Οδηγεί πολύ με το πίσω μέρος, αλλά αν δεν έχει αίσθηση από μπροστά δυσκολεύεται».

 

«Οπωσδήποτε έχει να κάνει και με το ιδιαίτερο στυλ του Lorenzo και αυτό επειδή αυτός μόνο δυσκολεύεται τόσο πολύ».

 

«Για τις περισσότερες των περιπτώσεων το στυλ του είναι πολύ καλό, ακριβές και από τη στιγμή που έχει αίσθηση μπορεί να οδηγήσει στο όριο τη μοτοσυκλέτα».

 

«Τώρα όμως δεν μπορεί. Προσπάθησε, αλλά γι’ αυτό έπεσε τρεις φορές».

Επόμενο άρθρο »

Συνέντευξη με τον Zeelenberg (2ο Μέρος)

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Hayden στηρίζει Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα