• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη με τον Zeelenberg (3ο Μέρος)
Μιλά για τον έξυπνο Marquez και τον Vinales που έρχεται
Νέα 05/08/2016 - 15:04

Στο Sachsenring ο Marc Marquez πήρε την τρίτη του φετινή νίκη, όσες και ο Lorenzo, αλλά σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του, ο Marc δεν έχει χάσει βάθρο παρά μόνο μια φορά.

 

«Φαίνεται ότι ο Marc είναι ο πιο έξυπνος απ’ όλους μέχρι στιγμής. Έχει πέσει αρκετές φορές, αλλά πάντα την “σωστή” στιγμή», σχολιάζει ο Zeelenberg, ο coach του Jorge Lorenzo.

 

«Είναι μια περίεργη χρονιά και δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος είναι πιο δυνατός από άλλους. Ο Marc προηγείται με 48 βαθμούς αλλά στο παρελθόν έχει δυσκολευτεί και ήταν εκνευρισμένος για μεγάλο διάστημα».

 

Εδώ δίνεται μια ωραία «πάσα» για να ρωτηθεί ο Ολλανδός αν υπάρχει εκνευρισμός και στην Yamaha, η οποία θεωρητικά έχει το καλύτερο σύνολο αλλά βρίσκεται πίσω 48 και 59β από την κορυφή.

 

«Δεν πρέπει να βιάζεσαι να εκνευρίζεσαι», απαντά ο Zeelenberg. «Η Honda είχε πανικοβληθεί (σ.σ. εννοεί στα χειμερινά τεστ)».

 

«Είχαμε και καλή διαφήμιση εμείς από αυτούς, καθώς οι αναβάτες τους έλεγαν τότε ότι είναι πολύ μακριά από την Yamaha! Ήταν ωραίο».

 

«Όμως θεωρώ ότι ποτέ δεν υπήρχε μια τόσο μεγάλη διαφορά. Ο Marc εκμεταλλεύτηκε κάποιες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και γι’ αυτό έκανε τη διαφορά».

 

Μετά από εννέα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, όλα με την Yamaha, ο Lorenzo θα ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα του, πηγαίνοντας στην Ducati το 2017.

 

Αυτό σημαίνει ότι ο Zeelenberg θα είναι ο coach του Maverick Vinales τη νέα σεζόν! Αν και παραμένει προσηλωμένος στο στόχο για φέτος, εν τούτοις είπε λίγα λόγια και για το μέλλον.

 

«Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να κερδίσουμε φέτος και μετά θα δούμε τι θα γίνει τη νέα σεζόν».

 

«Θα πρέπει να δούμε πως θα τα πάμε και να μιλήσουμε μαζί του, για το πως νοιώθει από τη μετάβαση στη νέα μοτοσυκλέτα».

 

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, μετά τους πρώτους του γύρους με την Yamaha, να δούμε ποιες είναι οι διαφορές με την Suzuki. Μετά μας περιμένει δουλειά».

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Μένουν οι Baldassarri-Marini

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Puig για τον Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα