• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η απάντηση της Michelin
Υπερασπίζεται τη διάθεση του έξτρα μαλακού
Νέα 21/10/2016 - 18:33

Ο Nicolas Goubert της Michelin εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη διάθεση του έξτρα μαλακού ελαστικού μπροστά, για το Grand Prix της Αυστραλίας.

 

Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν διαθέσιμη για μόλις δέκα γύρους και δέχτηκε τα πυρά των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας για διαφορετικούς λόγους.

 

Ο Rossi δήλωσε ότι ο αγώνας θα έβγαινε ακόμα και με αυτό το ελαστικό, ο Crutchlow χαρακτήρισε χάσιμο χρόνου την απόφαση να το φέρουν στην πίστα, ενώ ο Dovi πήγε το θέμα στην Επιτροπή Ασφαλείας!

 

Ο Goubert εξηγεί: «Το φέραμε γι’ αυτές ακριβώς τις ακραίες συνθήκες. Το έξτρα μαλακό έχει περισσότερη πρόσφυση από το κανονικό».

 

«Είναι όπως με τα σλικ, που έχουμε ένα πιο μαλακό για τις χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί. Είναι αυτό που θα βάλουν οι περισσότεροι για να τους δώσει καλύτερη αίσθηση στην αρχή».

 

«Πολλοί μας λένε ότι θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για δέκα γύρους και σε καμμία περίπτωση δεν θα το βάλουν στον αγώνα. Δεν συμφωνώ λοιπόν με αυτό που λέει ο Cal».

 

Στη συνέχεια συμφώνησε με τον Vale ότι το έξτρα μαλακό θα μπορούσε - σε παρόμοιες συνθήκες - να βγάλει τον αγώνα, υπογράμμισε όμως ότι η εμπειρία από τον αγώνα στο Brno επέβαλε μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση.

 

«Ναι, αν είναι έτσι ο καιρός την ημέρα του αγώνα, τότε το ελαστικό θα έβγαζε τους 30 γύρους. Η πίστα δεν είναι απαιτητική στο μπροστινό, αλλά μετά απ’ ότι έγινε στο Brno, νομίζω ότι οφείλουμε να είμαστε πιο προσεχτικοί».

 

«Τα ελαστικά που έχουμε φέρει είναι ειδικά σχεδιασμένα για χαμηλές θερμοκρασίες. Ελπίζουμε αύριο να έχουμε λίγο χρόνο στο στεγνό ή την Κυριακή στο ζέσταμα».

 

«Ήμασταν τυχεροί με το τεστ εδώ τον Φλεβάρη. Την τελευταία ημέρα η θερμοκρασία έπεσε δραστικά και είδαμε αμέσως τις επιπτώσεις που είχε στο μπροστινό. Έτσι ήρθαμε με ένα που αντέχει σε χαμηλότερες θε»μοκρασίες».

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island Moto3: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Νίκησα τους δαίμονές μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα