• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ρίσκαρα κι έχασα!
Ημουν τυχερός που τερμάτισα!
Νέα 07/05/2017 - 21:47

Η παρουσία του στο ζέσταμα της Jerez, σήμερα το πρωί, δεν ήταν καλή και ο Valentino με την ομάδα του αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα!

 

Άλλαξαν την τελευταία στιγμή τις ρυθμίσεις τους, σε μια προσπάθεια να βρουν λύσεις με τα ελαστικά που δυσκολεύονταν όλο το Σ/Κ, όμως τα πράγματα απλά χειροτέρεψαν.

 

«Έχανα πολύ στην επιτάχυνση, σπίναρα πολύ και προσπάθησα ν’ αλλάξω την ισορροπία της μοτοσυκλέτας για να περιορίσουμε τη φθορά του ελαστικού».

 

«Όχι μόνο δεν ήρθε η λύση, αλλά έχασα και την εμπιστοσύνη μου στο μπροστά. Μετά, 6-7 γύρους πριν το τέλος είχα κι έντονες ταλαντώσεις από το πίσω... ήμουν τυχερός που τερμάτισα».

 

Πριν από μερικές εβδομάδες, είχε φανεί ότι ο Rossi είχε βρει τις λύσεις με το μπροστινό της Michelin. Τώρα τα πάντα άλλαξαν και πάλι.

 

«Εδώ δυσκολεύτηκα με τα ελαστικά όλο το Σ/Κ. Ποτέ δεν είχα καλή αίσθηση. Το σπινάρισμα είναι αναμενόμενο σ’ αυτή την πίστα, αλλά τώρα ήταν χειρότερο».

 

«Τα πράγματα με τα ελαστικά αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Κι ο Vinales δυσκολεύτηκε πολύ. Οι 20 βαθμοί παραπάνω στην άσφαλτο έκαναν τη διαφορά... ήταν εντυπωσιακό το τι έγινε με τον Maverick».

 

Ο Rossi αναφέρεται στο ότι το πρωί, στο ζέσταμα, ο Vinales ήταν εκπληκτικός με μια σειρά γρήγορων γύρων στο 1:39. Όμως το μεσημέρι, με 20 βαθμούς παραπάνω στην άσφαλτο, «χάθηκε».

 

Το μόνο θετικό που μπορεί να κρατήσει από το GP της Jerez, είναι ότι παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

«Είναι κάτι θετικό, ναι, μετά από έναν τέτοιο αγώνα. Οι Honda έχουν ανακάμψει και αυτό είναι ανησυχητικό».

 

«Ο Dani είναι γρήγορος και όχι μόνο εδώ. Πάντα τον υπολόγιζα στους διεκδικητές του Τίτλου. Και ο Lorenzo έκανε πολύ καλό αγώνα σε μια δύσκολη για την Ducati πίστα».

 

«Είναι ένας πολύ δυνατός οδηγός. Όλα αυτά μας διδάσκουν ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις».

 

Αύριο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το πιο σκληρό μπροστά ελαστικό (σε σκελετό). Ένα σημαντικό τεστ.

 

«Αύριο, στο τεστ, θα δούμε τι δεν πήγε καλά. Αλλά δεν θα γυρίσουμε σ’ αυτό του 2016. Η θέση του είναι στο μουσείο πια», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αστειευόμενος.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Βιαστήκατε να μιλήσετε!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Μεγάλη έκπληξη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα