• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Η 1η του «παλιού»
«Είμαστε χαρούμενοι με την απόφαση»
Νέα 31/05/2017 - 15:36

Σημαντικό θα είναι το GP του Mugello και από πλευράς ελαστικών, μιας και θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί φέτος το «παλιό» ελαστικό της Michelin.

 

Πρόκειται για το μπροστινό ελαστικό με τον πιο σκληρό σκελετό, αυτό που είχαν οι αναβάτες στον τελευταίο αγώνα πέρυσι στην Valencia.

 

Η διαφορά του είναι μόνο στον σκελετό, που είναι λίγο πιο σκληρός από τον αντίστοιχο του μπροστινού που είχαν οι οδηγοί στους πρώτους αγώνες της σεζόν.

 

Αν και η αλλαγή δεν είναι τεράστια, ορισμένοι οδηγοί και ορισμένες μοτοσυκλέτες το περιμένουν με ανυπομονησία καθώς μάλλον θα αποκτήσουν ένα μικρό πλεονέκτημα.

 

Η Michelin έχει προετοιμαστεί για το Mugello με τρεις επιλογές ελαστικών ειδικά για την Ιταλική πίστα.

 

Πίσω θα έχουμε ένα συμμετρικό μαλακό ελαστικό, ενώ το σκληρό και το μεσαίο ελαστικό θα είναι ασύμμετρα με πιο σκληρή τη δεξιά πλευρά τους.

 

Μπροστά το μεσαίο θα είναι ασύμμετρο, ενώ το σκληρό και μαλακό μπροστά θα είναι συμμετρικά.

 

«Κάναμε καλό αγώνα εκεί πέρυσι και σε διάρκεια κάναμε νέο ρεκόρ και θέλουμε να επαναλάβουμε τουλάχιστον αυτό, αν όχι να πάμε όπως στο Le Mans που κάναμε νέο ρεκόρ πίστας και διάρκεια αγώνα».

 

Μετά την αρχική του τοποθέτηση, ο Piero Taramasso της Michelin μίλησε και για την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των οδηγών υπέρ του παλιού ελαστικού.

 

«Αυτό το πιο σκληρό μπροστινό ελαστικό είχε χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν στην Valencia και εν μέρει στα χειμερινά τεστ».

 

«Έτσι οι αναβάτες το γνωρίζουν και η πλειοψηφία τους αποφάσισε να το έχουμε από το Mugello κι έπειτα».

 

«Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την απόφαση διότι μας δίνει ξεκάθαρη κατεύθυνση για τη φετινή σεζόν».

 

«Παράλληλα, υπογραμμίζει και πάλι το πως η Michelin εργάζεται για να παρέχει τις καλύτερες λύσεις για τους οδηγούς του MotoGP».

Επόμενο άρθρο »

Η Brembo για το Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Θα κάνω τα πάντα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα