• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Τα στατιστικά
Οι 5 πρώτοι με διαφορά ρεκόρ!
Νέα 21/06/2017 - 11:49

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 8ου Γύρου της σεζόν στο Assen.

 

- Οι περσινοί νικητές του Assen (Miller-MotoGP, Nakagami-Moto2 και Bagnaia-Moto3) πήραν τις παρθενικές τους νίκες στις κατηγορίες που αγωνίζονταν.

 

- Ο Andrea Dovizioso έχει πάρει τρεις νίκες στους τελευταίους εννέα αγώνες, όσες ακριβώς και ο Maverick Vinales.

 

- Αν ο Dovi κερδίσει στο Assen, θα γίνει ο γηραιότερος αναβάτης με τρεις (ή περισσότερες) συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία, από το 1998 και τον Mick Doohan.

 

- Πέρυσι ο Jack Miller πήρε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, που ήταν και η πρώτη δορυφορικού αναβάτη μετά την επικράτηση του Toni Elias το 2006 στην Πορτογαλία.

 

- Ο Vinales είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 111 βαθμούς. Είναι η μικρότερη συγκομιδή βαθμών για τον πρώτο, απ’ όταν ίσχυσε το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης (1993). Η προηγούμενη μικρότερη συγκομιδή βαθμών ήταν οι 118β που είχε ο Max Biaggi το 1998, μετά τους πρώτους εφτά αγώνες της χρονιάς.

 

- Ο Marquez πήρε το 54ο βάθρο του στη μεγάλη κατηγορία με τη δεύτερη θέση στο Montmelo, ισοφαρίζοντας τα βάθρα που πήρε σε όλη του την καριέρα στη μεγάλη κατηγορία ο Randy Mamola.

 

- Ο Valentino Rossi έχει 83 βαθμούς μετά τους πρώτους εφτά αγώνες της σεζόν και αυτή είναι η μικρότερη συγκομιδή για τον Ιταλό άσο μετά το 2010 - όταν τραυματιζόταν στο Mugello κι έχασε τους επόμενους τρεις Γύρους - και το 2011-12 όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ducati.

 

- Ο Rossi είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας κι έχει διαφορά μόλις 28β από τον πρωτοπόρο και ομόσταυλό του, Maverick Vinales. Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία μετά τους πρώτους εφτά αγώνες, απ’ όταν ίσχυσε το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης (1993).

 

- Ο Zarco συνεχίζει να εντυπωσιάζει κι έχει ήδη μαζέψει 75 βαθμούς στο Πρωτάθλημα, που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για έναν νεοφερμένο στο Πρωτάθλημα που αγωνίζεται σε δορυφορική ομάδα.

 

- Ο Jorge Lorenzo πήρε την 4η θέση στο Montmelo και ήταν 9,608δ πίσω από τον νικητή, που είναι η μικρότερη διαφορά του Ισπανού από την 1η θέση σε αγώνα, απ’ όταν πήγε στην Ducati.

 

- Ο Jonas Folger τερμάτισε 6ος στο Montmelo και συνέχισε τις καταπληκτικές του εμφανίσεις, όντας ο μόνος που έχει πάρει βαθμούς και στους εφτά πρώτους αγώνες της χρονιάς! Ο Γερμανός rookie δεν έχει πέσει κάτω από την 13η θέση μέχρι στιγμής, κάτι που μόνον ένας άλλος rookie είχε καταφέρει στο παρελθόν, ο Hector Barbera το 2010.

 

- Ο Folger μάλιστα κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο στο GP της Καταλονίας κι έγινε μόλις ο δεύτερος Γερμανός αναβάτης που σημειώνει ταχύτερο γύρο σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Ο πρώτος ήταν ο Edmund Czihak στον αγώνα του Nurburgring (500cc) το 1974, σ’ έναν αγώνα που τα μεγάλα ονόματα της εποχής δεν πήραν μέρος, διαμαρτυρόμενοι για τα χαμηλά επίπεδα ασφαλείας.

 

- Ο ταχύτερος γύρος του Jonas Folger στο Montmelo αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας και είναι η πρώτη φορά που Γερμανός αναβάτης σημειώνει ρεκόρ πίστας στη μεγάλη κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Τα κατάφερε ο Crutchlow!

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Επιστροφή στο βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα