• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα ρεκόρ του Rossi
Μετά το GP στο Assen
Νέα 29/06/2017 - 17:59

Ο Valentino Rossi ξαναγράφει τα βιβλία της ιστορίας μετά την πρόσφατη επικράτησή του στην Ολλανδία.

 

Πέρα από το γεγονός ότι έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης, που κερδίζει σε αγώνα MotoGP, παρακάτω μπορούμε να δούμε και μερικά άλλα ρεκόρ του Ιταλού.

 

- Έγινε ο γηραιότερος αναβάτης που κερδίζει στη μεγάλη κατηγορία, από το 1977 και τη νίκη του Jack Findlay στα 500cc στον Αυστριακό αγώνα του Salzburgring.

 

- Είναι ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία, που έχει νικηφόρα καριέρα για πάνω από 20 χρόνια! Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη του νίκη, στο Brno το 1996 (125cc) και την τελευταία του, είναι 20χρ και 311 ημέρες. Ο πιο κοντινός του «αντίπαλος» είναι ο Loris Capirossi με διάστημα 17χρ και 49ημ ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία του νίκη.

 

- Αναφορικά με τη μεγάλη κατηγορία και μόνο, ο Valentino Rossi διεύρυνε τη διαφορά του από την πρώτη στην τελευταία του νίκη, στα 16χρ και 351ημ. Ο πλησιέστερος «αντίπαλός» του είναι ο Alex Barros με διάστημα 11χρ και 204ημ.

 

- Η νίκη του στο Assen ήρθε τρεις ημέρες πριν συμπληρωθούν 20 χρόνια από την πρώτη του νίκη στο Assen! Μέχρι και πριν το Assen, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία νίκη ενός αναβάτη σε μια συγκεκριμένη πίστα, ήταν τα 15χρ του Angel Nieto στο Le Mans. Πρώτα κέρδισε το 1970 στα 80cc και μετά πάλι στα 80cc το 1985!

Επόμενο άρθρο »

Fuligni αντί Baldassarri

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Η νέα άσφαλτος;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα