• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έχει περάσει καιρός
Από τότε που ήμουν 1ος την Δευτέρα!
Νέα 08/08/2017 - 10:03

Ο Valentino Rossi μπήκε αργά στην πίστα του Brno για τις επίσημες δοκιμές που έγιναν χτες και για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν εκτός δεκάδας.

 

Στα τελευταία λεπτά όμως επιβεβαίωσε την πάρα πολύ καλή αίσθηση που έχει πάνω στη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο.

 

«Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που κατάφερα κάτι τέτοιο», τόνισε ο Vale, που δοκίμασε ένα νέο φέρινγκ (φωτό) κι ένα carbon πιρούνι.

 

Για τον Ιταλό το νέο πιρούνι που δοκίμασε ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν το νέο φέρινγκ θα βοηθήσει στον επόμενο Γύρο της Αυστρίας.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, μιας κι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήμουν πρώτος κάποια Δευτέρα, μιας και δεν μου αρέσουν τα τεστ την Δευτέρα».

 

«Είναι σημαντικό που τελειώσαμε αυτό το Σ/Κ με καλή αίσθηση και πήραμε αυτή την πρώτη θέση. Ανάμεσα σε πολλά άλλη, δοκιμάσαμε κι ένα καινούργιο φέρινγκ».

 

«Είναι καλό. Έχω καλή αίσθηση, αλλά εξαρτάται από την πίστα. Δεν νομίζω ότι είναι μια πίστα που ένα τέτοιο φέρινγκ είναι σημαντικό».

 

Γιατί δεν θεωρεί τόσο σημαντικό το αεροδυναμικό φέρινγκ για το GP της Αυστρίας;

 

«Επειδή για εμένα η τελική έχει μεγάλη σημασία και μ’ αυτό χάνεις λίγο εκεί. Είναι πιο εύκολο κι έχεις λιγότερη σούζα, σαν τα φτεράκια».

 

«Είδαμε τα δεδομένα και φαίνεται ότι χάνουμε σε τελική, και για την Αυστρία αυτό είναι σημαντικό. Ίσως δεν είναι καλό για εκεί, αλλά ενδεχομένως θα είναι επιλογή για άλλες πίστες».

 

Τέλος αποκάλυψε τι νέο είχε στη μοτοσυκλέτα του όταν στο τέλος χτες, έκανε χρόνο 18χιλ πιο κάτω από τον αντίστοιχο του Marquez και πήρε την 1η θέση.

 

«Το νέο πιρούνι το είχα, αλλά όχι το νέο φέρινγκ. Ήθελα να κάνω συγκρίσεις των δυο και έβαλα πάλι το στάνταρ».

 

«Το πιρούνι είναι οκ, πιο εύκολο κι έκανα περίπου τον ίδιο χρόνο όπως και το Σάββατο. Είμαι χαρούμενος».

 

«Μ’ αρέσει το πιρούνι γιατί με βοηθά στις αλλαγές κατεύθυνσης και κάνει πιο εύκολη τη μοτοσυκλέτα, πιο ελαφριά. Αυτό είναι καλό στην ηλικία μου!»

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Το Brno

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Test: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα