• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστρία: Τα στατιστικά
Θα φτάσει τα 50 βάθρα ο Vinales;
Νέα 10/08/2017 - 16:35

- Ο Marquez κέρδισε τα δυο προηγούμενα GP. Είναι η πρώτη φορά που παίρνει δυο συνεχόμενες νίκες από πέρυσι και τους Γύρους σε Aragon και Motegi. Από το 2014 έχει να κερδίσει τρεις ή περισσότερους συνεχόμενους αγώνες.

 

- Ο Marquez είναι στο βάθρο στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες. Αυτό είναι το μεγαλύτερό του σερί, απ’ όταν το 2015 ήταν στο βάθρο της Valencia και μετά στους τέσσερεις πρώτους αγώνες του 2016.

 

- Σε 82 GP στη μεγάλη κατηγορία, ο Marquez έχει 41 pole positions, δηλαδή 50% επιτυχία!  Ο Lorenzo έχει 23,5%, ο Rossi 18,1% και ο Dani 15,7%

 

- Μετά τους πρώτους δέκα φετινούς αγώνες, ο Vinales είναι σταθερά είτε πρώτος είτε δεύτερος στη βαθμολογία. Μετά το Brno είναι 14β πίσω από τον Marquez, που είναι και η μεγαλύτερή του διαφορά, μέχρι στιγμής, από τον πρώτο.

 

- Στην Τσεχία ο Vinales πήρε το 49ο βάθρο της καριέρας του. Αν φτάσει τα 50 πριν τελειώσει το 2017, θα γίνει ο 5ος μικρότερος σε ηλικία αναβάτης όλων των εποχών που θα έχει 50 βάθρα στην καριέρα του. Πρώτος είναι ο Marquez και ακολουθούν οι Pedrosa, Lorenzo και Rossi.

 

- Μετά από 10 αγώνες, ο Dovizioso έχει 133 βαθμούς που είναι και η καλύτερη συγκομιδή βαθμών από οδηγό της Ducati εδώ και οχτώ χρόνια, όταν στους πρώτους 10 αγώνες του 2009 ο Casey Stoner είχε μαζέψει 150.

 

- Το Red Bull Ring είναι η μόνη πίστα στο Ημερολόγιο Αγώνων που ο Valentino Rossi δεν έχει πάρει βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Ο Vale έχει πάρει βάθρο σε 26 διαφορετικές πίστες και αν βρεθεί στο βάθρο αυτό το Σ/Κ, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Mick Doohan (27) που έχει ανέβει στο βάθρο στις περισσότερες πίστες στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Ειδικά για τον Dani Pedrosa, που επίσης έχει ανέβει στο βάθρο σε όλες τις πίστες του τωρινού Ημερολογίου, με εξαίρεση το Red Bull Ring, ο Ισπανός θα φτάσει τις 23 διαφορετικές πίστες αν καταφέρει και είναι στους 3 καλύτερους στον αγώνα της Κυριακής.

 

- Μετά την πτώση του στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Qatar, o Johann Zarco είναι σταθερά στους βαθμούς και πρώτος στον άτυπο πρωτάθλημα των rookies στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο ο Folger έχει τερματίσει μπροστά του σε Γερμανία και Τσεχία κι έτσι έχει μειώσει τη διαφορά στους 11 μόλις βαθμούς.

 

- Ο Pol Espargaro πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της ΚΤΜ σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας φέτος, χάρη στην 9η θέση του στο Brno. Ο Polycio ήταν 30,754δ πίσω από τον Marquez, που είναι και η μικρότερη διαφορά της ΚΤΜ από νικητή σε GP.

 

- Ισπανικό ήταν το βάθρο της μεγάλης κατηγορίας στην Τσεχία. Την τελευταία φορά που είχαμε Ισπανικό βάθρο, σε αγώνα εκτός Ισπανίας, ήταν το 2014 στο Sachsenring με τον Marquez νικητή και τους Pedrosa και Lorenzo να τον ακολουθούν.

 

- Στην Τσεχία ο Cal Crutchlow ήταν ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, κάτι που πέτυχε για τρίτο αγώνα φέτος. Τρεις αντίστοιχες πρωτιές έχει και ο Johann Zarco, με τον Petrux να έχει δυο και τους Aleix Espargaro και Jonas Folger να έχουν από μια.

 

- Αν και ο Marc Marquez κατάφερε να διευρύνει λίγο τη διαφορά του, μετά το τέλος του GP στο Brno, εν τούτοις η διαφορά των πρώτων πέντε στη βαθμολογία παραμένει η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το 1993, όταν και ξεκίνησε για πρώτη φορά το τωρινό σύστημα βαθμολογίας. Μόλις 31β χωρίζουν τους πέντε πρώτους! Η δεύτερη μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το 2006 όταν 51β χώριζαν τους πέντε πρώτους μετά από δέκα αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Με λίγη εμπειρία

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Για να πάρω τον Τίτλο;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα