• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι «εχθροί» της Michelin
Για το GP στο Silverstone
Νέα 22/08/2017 - 11:26

Με μήκος που αγγίζει τα έξι χιλιόμετρα και με 18 στροφές, το Silverstone είναι μια πίστα που οι πρωτότυπες μοτοσυκλέτες του MotoGP κάνουν τα ελαστικά να υποφέρουν.

 

Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και τον πάντα απρόβλεπτο καιρό της Αγγλίας, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το έργο της Michelin αυτό το Σ/Κ μόνο εύκολο δεν είναι.

 

Ο Γάλλος προμηθευτής ελαστικών θα παρέχει στους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας τρεις γόμες μπροστά-πίσω, με τη δεξιά πλευρά πιο ενισχυμένη σε όλα τα πίσω ελαστικά αλλά και στο μαλακό μπροστά. 

 

Αντίθετα τα ελαστικά βροχής θα είναι δυο, το μαλακό και το έξτρα μαλακό και θα είναι συμμετρικά.

 

«Το Silverstone είναι μια από τις πιο γρήγορες πίστες στο Ημερολόγιο και δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς να ανοίξουν τελείως το γκάζι», εξηγεί ο Piero Taramasso.

 

«Αυτό απαιτεί πολλά από τα ελαστικά, σε μια πολύ τεχνική πίστα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να κάνεις έναν καλό γύρο».

 

«Είναι ανοιχτή, με μικρές αυξομειώσεις σε ύψος κι ο αέρας θα είναι πρόβλημα που θα κρατά χαμηλά τη θερμοκρασία. Πρόβλημα, όπως πάντα, είναι και ο ευμετάβλητος καιρός».

 

«Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς είναι γνωστό ότι μπορεί να κάνει και πολλή ζέστη αυτό το διάστημα στο Silverstone».

 

«Θεωρούμε ότι τα ελαστικά μας θα ταιριάξουν με τη χάραξη της πίστας και την άσφαλτό της».

Επόμενο άρθρο »

Τριετές συμβόλαιο η Ταϊλάνδη

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin διασχίζει την Μάγχη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα