• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ποιός θα πάρει το πάνω χέρι;
Marquez-Dovizioso φτάνουν ισόβαθμοι στην Aragon
Νέα 18/09/2017 - 10:17

Από το Rimini και τις ακτές της Αδριατικής, στην Ισπανία και την Aragon, μια μαγική, τεχνική και γεμάτη προκλήσεις πίστα.

 

Στο Πρωτάθλημα υπάρχει ισορροπία, με τους Marc Marquez και Andrea Dovizioso να μοιράζονται την 1η θέση, με ίδιο αριθμό νικών και βαθμών.

 

Ο Ισπανός πήρε μια τεράστια νίκη στην έδρα του αντιπάλου του πριν δυο εβδομάδες και τώρα οι δυο τους θα παλέψουν μέσα στην πατρίδα του Marc.

 

Εκεί που ο 24χρονος άσος είναι ανέκαθεν δυνατός, αν και δεν έχουν λείψει τα λάθη και οι πτώσεις, όπως το 2014 και το 2015.

 

Παρά ταύτα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει έξι pole positions τα τελευταία εφτά χρόνια, σε όλες τις κατηγορίες και δυνατό ρυθμό στην αγαπημένη του πίστα.

 

Ο Dovi από την άλλη θα παλέψει για τη νίκη, με την GP17 να έχει αποδείξει φέτος ότι είναι ανταγωνιστική σε όλες τις πίστες.

 

Ο άσος της Ducati κινήθηκε εκ του ασφαλούς στο San Marino και πήρε μια 3η θέση και σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα.

Ο ομόσταυλός του στην Ducati, ο Jorge Lorenzo, έχει επίσης δυνατή παράδοση στην Ισπανική πίστα.

 

Το 2014, μια δύσκολη χρονιά στο ξεκίνημά της για τον Ισπανό, εκεί πήρε την πρώτη του νίκη, ενώ το 2015 πήρε μια χαρακτηριστική νίκη οδηγώντας την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Οι Ισπανοί θα έχουν την τιμητική τους βέβαια και συγκεκριμένα για τον Dani Pedrosa θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να επιστρέψει στα δυνατά αποτελέσματα.

 

Ο βετεράνος άσος της Honda δυσκολεύτηκε πολύ στο Misano, όμως στην Aragon έχει κάνει έναν από τους καλύτερούς του αγώνες.

 

Ήταν το 2015, όταν έδωσε μια τιτάνια μάχη με τον Valentino Rossi, τον οποίο κατάφερε τελικά να κερδίσει στη γραμμή τερματισμού για 90χιλ μόλις!

 

Φέτος ο Rossi δεν θα δώσει το παρόν ούτε στην Aragon και η αιχμή του δόρατος για την Yamaha θα είναι ο Vinales, ένας ακόμα Ισπανός που θα παλέψει για το βάθρο.

 

Η Μ1 και ο Ισπανός δείχνουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας το πλαίσιο του 2018 το οποίο για πρώτη φορά δοκιμάστηκε στη βροχή στο Misano.

Δίπλα του θα έχει τον Michael Van der Mark, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο MotoGP αυτό το Σ/Κ.

 

Ο Ολλανδός είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Supersport των SBK το 2014 και τρεις φορές νικητής του 8ωρου Αγώνα στη Suzuka.

 

Η ψυχολογία του θα είναι ανεβασμένη μετά το πρώτο του βάθρο (με Yamaha) στο Γύρο του Portimao για τα SBK-Motul, ωστόσο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτόν.

 

Άλλωστε θα κληθεί να μπει στην πίστα πλάι στους καλύτερους οδηγούς του κόσμου, χωρίς να έχει κάνει ούτε μια δοκιμή με την Μ1. Τουλάχιστον γνωρίζει την πίστα.

 

Ωραίες μάχες θα έχουμε και στους δορυφορικούς αναβάτες, με τους Aleix Espargaro και Alvaro Bautista να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

 

Ο Aleix έχει καταφέρει να πάρει βάθρο στην Aragon, στο βρόχινο αγώνα του 2014 όταν και επικράτησε του Cal Crutchlow.

 

Οι δυο τους έπεσαν στο Misano και θα φροντίσουν να μην κάνουν το ίδιο λάθος στην Αραγονία.

Μετά τους τραυματισμούς του στην αρχή της χρονιάς, ο Alex Rins αρχίζει και δείχνει ένα καλό πρόσωπο στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Ισπανός ήταν ο καλύτερος rookie στο Misano, ενώ έχει κερδίσει στην Aragon (γεννήθηκε μόλις μερικά χλμ από την πίστα) στην Moto3.

 

Νικητής στην Aragon είναι και ο Sam Lowes, έχοντας κερδίσει τον περσινό αγώνα στην Moto2, εκεί που θα επιστρέψει με το τέλος της φετινής σεζόν.

 

Πέρυσι είχε νικήσει τον Johann Zarco, ο οποίος - μαζί με τον Folger - θέλουν ν’ αφήσουν πίσω τους το Misano και σκέφτονται μόνο την Aragon.

 

Αν και με ελάχιστα δεδομένα στο βρεγμένο, η KTM συνεχίζει την πρόοδό της με δυνατά αποτελέσματα και στο Misano.

 

Ο Smith πήρε την πρώτη του θέση σε 10άδα φέτος, ενώ ο Pol Espargaro τερμάτισε πίσω του, στην 11η θέση.

 

Η πίστα εκεί είναι μια από τις αγαπημένες των οδηγών και ομάδων για δοκιμές και η KTM έχει πολλά δεδομένα, έχοντας κάνει αρκετά τεστ στην Aragon. 

 

Επόμενο άρθρο »

Έγραψε ιστορία η Carrasco!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Portimao: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα